26. jaanuaril 2012 kaasajastas Tallinna linnavolikogu sihtasutuse varasemat põhikirja, muutes selle nime ja vähendades nõukogu koosseisu. Ühtlasi täpsustati Kultuurikatla arendamise eesmärke, lisades varasemale ka kultuuriekspordi, mis on valdkondlike loomemajanduse arenduskeskuste olulisim märksõna ja ka Euroopa kultuuripealinna aasta jätkutegevuste fookus.

SA Tallinna Kultuurikatla nõukogus jätkavad selle esimehena Kairi Teniste, liikmetena Aini Härm, Riho Rõõmus, Maimu Berg, Monika Batrakova ja EAS-i juhatuse esimees Ülari Alamets.

Kultuurikatla meeskonnas jätkab põhikoosseisus 11 inimest, lisaks kaasatakse vajadusel eriprojektidesse abiväge.

Arenduse ja programmi eest seisavad Elena Natale, Herkko Labi, Aivar Tõnso, Kristiina Kütt ja Madli-Liis Parts. Tugimeeskonnas on Katrin Tõru, Kadri Suurkivi, Helen Küppas, Evelyn Saal, ja Taavo Tiko ning Kutluurikatla eest vastutav juhatuse liige Evelyn Sepp.

Lisaks jätkavad tööd veel Maris Hellrand ja Marge Paas ning vabatahtlike projekti juht Piret Ehavald.

Lähikuudel jätkub ka kultuuripealinna aasta kokkuvõtete tegemine, mille eest vastutab teine sihtasutuse juhatuse liige Jaanus Mutli. Jaanus Mutli on endiselt juhatuse liige.

Sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel rahastamine on kavandatud mitmest allikast, kinnitab sihtasutus. 2012.aasta kogueelarve on ca 7,2 miljonit eurot. Peamised rahastajad on sihtasutusel linn ja riik (läbi EAS-i) ning SA on ise aktiivne välisrahastusprojektides osaleja ja lisarahastuste taotleja.

2012. aasta programmi ja arendusprojektidega on sisutöö alles käivitatud ning seega on 2012 aasta suuresti ikkagi ehituse ja uute projektide käivitamise aasta.

"Esimeseks konkreetseks publikule nähtavaks projektiks sel aastal on Kultuurikatla showcase Tallinn Music Weeki raames juba märtsi lõpus koos pikema koostööplaaniga muusikaekspordi valdkonnas.

Aprilli lõpus korraldab Kultuurikatla Uue Meedia Keskus noortele, üliõpilastele ja professionaalidele suunatud interdistsiplinaarse sündmustesarja VABA LINN, ütles Sihtasutuse kommunikatioonispetsialist Maris Hellrand.

"Kultuurikatel korraldab kevadel ka Interregi Kultuuriturismi projekti lõppkonverentsi. (Cultural Tourism on Tallinna ja Turu ühisprojekt regiooni turismi arendamiseks Euroopa kultuuripealinna staatuse kontekstis.) Olulisemad arendusprojektid on töös nii kultuuriharidus- kui uue meedia ning etenduskunstide valdkonnas, aga nendest juba täpsemalt suve poole, kui lepingud sõlmitud. Etenduskunsti valdkonnast jätkame nii mõnegi 2011. aastal Euroopa kultuuripealinna programmi raames ellu kutsutud algatusega," lisas Hellrand.