„Veebruaris otsustasime üle minna väiksematele tootmismahtudele ning seetõttu 16.-31.märtsini Peterburi Nissani tehases tootmist ei toimu,“ ütles kontserni Venemaa üksuse esindaja Roman Skolski TASSile.

Ta kinnitas, et vaatamata majandusolukorrale peab Nissan Venemaa autoturgu perspektiivikaks ning näeb potentsiaali uuteks investeeringuteks.

Varem on ametiühingud teatanud, et Nissan plaanib Peterburis koondada umbes 400 inimest. Ettevõte teatas seepeale, et muutunud majanduskeskkond nõuab kulude ning personali optimeerimist. Personali vähendatakse ettevõtte teatel läbi selle, et ajutisi lepinguid ei pikendata ning uusi töötajad ei värvata. Paljusid inimesi see protsess puudutab, ettevõte ei täpsustanud.

Nissan tegutseb Peterburis 2009. aastast. Mullu detsembris avati tehase teine järk, mis kahekordistas tehase tootmisvõimsuse 100 000 autoni aastas. Ettevõttes valmistatakse praegu nelja mudelit (X-Trail, Teana, Murano ja Pathfinder). Kahes vahetuses töötavas tehases on ametis 2200 inimest. Selle aasta lõpuks plaanitakse valmistama hakata ka Qashqaid.