Nitroferdi peadirektori kohusetäitja Aleksei Nikolajev ütles Põhjarannikule, et tehas kavatsetakse taaskäivitada septembri lõpus.

Enamik Nitroferdi 490 töötajast, kes pole hõivatud remonditöödega, läheb järk-järgult korralisele puhkusele, mis oligi remondiks ajastatud, ütles ettevõtte juht. Ta lisas siiski, et osa töötajaid saadetakse osaliselt tasustatavale puhkusele ning nad saavad 1600 krooni.

"Nii et tootmise peatamine ei tohiks inimestele suuri probleeme tekitada," lausus Nikolajev. "Kõik saavad aru, et tootmise normaalseks jätkamiseks on plaaniline remont möödapääsmatu."

Nikolajevi sõnul jätkab ettevõte läbirääkimisi potentsiaalsete investoritega metanoolitehase rajamiseks. Tema kinnitusel ei muuda ettevõtte plaane ka asjaolu, et Kreeka firma Virginia Equities Group ei täitnud oma lubadust rahastada metanoolitehase ehitamist ning jättis Nitroferdi suunatult emiteeritud aktsiad välja ostmata. Nikolajev avaldas lootust, et läbirääkimised teiste võimalike investoritega lõpevad edukalt.