„Mind vaevab küsimus, vaadates Eesti meelestatust, siis paistame makro poolelt väga heas seisus olevat, aga eestlaste suhtumine meie enda majandusse on pessimistlik. Peaksime olema ahvatlev kõigil investoritele, aga selle all ei näe me iseennast,” rääkis Nõges.

Ta lisas, et seetõttu teenivad välisinvestorid siin kopsakaid kasumeid ja pärast jääb eestlastel üle vaid pead kratsida, vahendas aripaev.ee.

„Eesti on väga hea keskkonnaga täna, struktuur on väga hea. Kes suudavad uue maailmaga kiiremini kohanduda, saavad paremini hakkama. Lõuna-euroopa on olnud liiga jäik, Eesti tegi vastikud asjad ära ja vaatab täna juba ettepoole. Kui portfelli kokku panna, tuleb mõelda riigile, kus asume,” oli Eesti investeerimisvõimaluste osas soosiv ka tarkinvestor.ee eestvedaja Kristjan Lepik.

Eestisse on hea investeerida, aga kahjuks pole siin asju, kuhu oleks hea investeerida. Ostaksin võlakirju, aga neid lihtsalt pole. Võib-olla maksaksin ka veel mõne muu Eesti riigi vara eest ka, kasvõi metsa eest, aga mida pole, seda pole. Palju sa Tallinna Vee aktsiaid ikka kokku ostad!” oli majandusteadlane Heido Vitsur teistest kriitilisem.