Nokia teatas eile, et kutsub tagasi ja vahetab välja miljonid Hiina allhankija Byd poolt sellel aastal toodetud akulaadijad. Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab, et üle maailma võib see puudutada 14 miljonit akulaadijat.

„Eestis on selliseid laadijaid umbes paartuhat,“ ütleb Nokia Eesti müügijuht Jüri Teemant. „Enamus neist on veel poodides ja vaheladudes, mingi osa on aga loomulikult ka juba lõppklientidele müüdud.“

Teemant lisab, et kõikidel Nokia omanikel on võimalik kontrollida oma akulaadijat sellisel eesti keelsel lingil http://chargerexchange.nokia.com/chargerexchange/et/?cp=BAC-supportcampaign&page=supportmain-estonia . Siin tuleb lihtsalt sisestada oma andmed ja kui selgub, et sul on vahetusele kuuluv telefonilaadija, siis saadetakse uus laadija kliendile koju kätte.

„Lisada võiks ka seda, et teema ei puuduta neid inimesi, kes ostnud oma telefoni enne 15.juunit,“ ütleb Teemant.

Nokia avalduses seisab, et firma avastas võimaliku probleemi teatud tüüpi telefonilaadijatega rutiinse kontrolli käigus. Nimelt võivad asjaomaste laadijate plastkatted lahti ja ära tulla, paljastades laadija sisekomponendid ning tekitades niimoodi elektrilöögiohu.

Laadijate vahetuskampaania puudutab mudeleid AC-3U, AC-3 ja AC-4U.