Nokia GPRS lahendus võimaldab pakkuda Radiolinja klientidele ajakohaseid mobiilteenuseid ning kiiremat andmesidet. Vastavalt hankelepingule algab seadmete ülespanek juunis ning eeldatav tehniline valmisolek saavutatakse käesoleva aasta novembris.

Nokia varustab hankelepingu kohaselt Radiolinja Eesti AS-i seadmetega, mis tagavad GSM võrgu ühilduvuse GPRS võrguga. Nokia GPRS lahendus toetab mobiilse Interneti teenuseid, andmesidet, täiustatud WAP teenuseid jne.

"Näeme oma klientide valmisolekut kasutada uusi ja innovatiivseid teenuseid, mida võimaldab GPRS," ütles lepingu allkirjastamisel Sami Seppänen, Radiolinja Eesti tegevdirektor. "Loodetavasti on turul piisav kogus heal tasemel lõpptarbija seadmeid ajaks, millal meie poolt on loodud tehniline valmisolek GPRS teenuste osutamiseks."

"Meil on kauaaegne meeldiv koostöökogemus Radiolinja Eestiga, kes on tuntud eelkõige eeskujuliku teenusepakkujana oma GSM võrgu klientidele", ütles Nokia Networks'I Soome ja Baltimaade juht Juhani Koivula. "Näeme, et GSM ajajärgul kujunenud hea koostöö jätkumine Radiolinja Eestiga on eelduseks GPRS tehnoloogial baseeruvate teenuste turuosa kujunemisele."