Ühe tähtsaima uue Nokia 6650 omadusena nimetasid nii Nokia kui Sonera juhid asjaolu, et kui telefon järgmise aasta esimesel poolel tarbijate kätte jõuab, saab teda kasutada nii praegustes kui ka uutes 3G-võrkudes.

Näiteks 3G-võrgu levialast välja jalutades ei katke kõne ära, vaid lülitub automaatselt tavalisse mobiilivõrku ümber ja vastupidi. Samamoodi on ka andmesideühendusega. Nii saavad kliendid 3G-teenuseid kasutama hakata ilma suurte ümberkorraldusteta ning isegi märkamatult.

See tähendab Sonera tegevdirektori Harri Koponeni sõnul, et 3G-tehnoloogia areneb paari tuleva aasta jooksul rahulikult ning eksisteerib praeguse mobiilitehnoloogia ja teenustega kõrvuti, mitte ei too üleöö seninägematuid teenuseid ja kiirust.

Koponen ütles, et kõik oodatavad 3G-võrgu teenused on Soomes praegu juba olemas ning toimivad edukalt ka üle GPRS-i. 3G-võrgus on neid vaid kiirem ja mugavam kasutada. Näitena tõi ta telefoniga tehtud fotode saatmise sõprade telefonidele või e-posti aadressidele, samuti lühikeste video- ja audioklippide vaatamise.

Ka 6650 ühtib Nokia ja Sonera nägemusega rahulikust 3G arengust, sest suudab andmeid alla laadida maksimaalse kiirusega 128 kbps ehk 3-4 korda kiiremini kui praegused GPRS-telefonid, kuid üle 10 korra aeglasemalt kui 3G-entusiastid ning propageerijad mõne aasta eest lubasid.

Kõik minevikus nähtud futuristlikud kujutised ülimoodsatest 3G-telefonidest osutusid eilseks ülepingutatuks, sest 6650 näeb välja nagu tavaline Nokia telefon värvilise ekraani ning sisseehitatud fotokaameraga.