Tallinna Keskturu peainsener ja Nõmme turu omanik Mati Kebina osaleb koos Tallinna Turgude ME kollektiiviga Tallinna Keskturu vara ostmisel.

"Tallinna Turgude munitsipaalettevõtte kollektiiv arvab, et mõni asi Eestis võiks ka eestlaste kätte jääda.

Kui kõige odavam toidu ostmise koht - Keskturg - läheb mõne suure kaukamehe kätte, siis on asi päris hull," ütles Mati Kebina.

Tallinna linnavaraaamet kinnitas Eesti Päevalehele, et müüakse ära üksnes turu vara. Maa ei ole müügiobjekt ning vara ostja saab endale maakasutusõiguse. Keskturu vara hulka kuuluvad uus ja vana turuhoone, kalapaviljon ja ladu. Kioskid kuuluvad rentnikele ja neid on võimalik sealt vajadusel ära viia.

Tallinna linnavaraamet kuulutas välja avaliku pakkumise Tallinna Turgude varale Keldrimäel, mis asub 23 281 ruutmeetri suurusel krundil. Lisatingimusteks seati ettevõtte senise tegevuse jätkamine, tegevuskava esitamine, ettevõtte põhikohaga töötajate ülevõtmine, investeeringud ning keskkonnakaitse tagamine.

Pakkumisel osaleja peab tegema pakkumise ostuhinna ja lisatingimuste kohta ning esitama nende täitmise tagatise. Arvesse lähevad pakkumised, mis on laekunud hiljemalt 12. septembri keskpäevaks Tallinna linnavaraaametisse.

Turul on 960 müügikohta, joogi- ja heitvete süsteem, toiduainete kontroll-labor ning 120 parkimiskohta. Eelmise aasta käive oli 6,16 miljonit krooni ja kasum 270 000 krooni.

Kinnisvarafirma Mendelson & Co projektijuhi Olev Oja sõnul määrab turu hinna tarbimisväärtus. Keskturu hoone on lihttarbija seisukohalt juba praegu väike ning arenemisvõimalusi pole, sest turg asub piiratud maa-alal.

URVE REPP