Tõsi küll, tegelikult oli kontrollitud partii seal juba peaaegu otsas. Toodetud oli see Kruustüki sõnul eelmise aasta lõpus, kui hobuseliha teema ei olnud veel aktuaalne ja ei osatud kahtlustada, et tooraine võiks olla midagi muud kui lubatud veiseliha.

"Mis on oluline on see, et tegu on kvaliteetse toorainega ja tarbijale terviseohtu ei ole," rõhutas Kruustük.

Alates veebruarist, kui Euroopas hobuseliha kasutamine veiseliha asemel ilmsiks tulema hakkas, on tarnijatelt palutud kinnitust, et tegu on ikka tõesti veiselihaga.

Millisest riigist tooraine sisse tuuakse, ei osanud Kruustük öelda, samuti ütles ta, et Nõol on mitu tarnijat ja hetkel ei saa ka öelda, milliselt neist tarnijatest hobuseliha tuli. "Eelmisel aastal olime sunnitud kasutama importtoorainet," selgitas ta, kuid lisas, et 90% lihast on siiski kohalik.