KredEx ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver ütles, et algatusega soovib KredEx muuta ka väiksemad Eesti piirkonnad noorte jaoks atraktiivsemaks ja julgustada noori pärast õpinguid kodukanti tagasi tulema, teatas KredEx.

“Kuigi noori ahvatleb väljavaade kolida pärast kooli lõpetamist mõnda suuremasse tõmbekeskusesse, ei ole see sugugi ainus viis karjääri tegemiseks. Soovime omalt poolt noorte arusaama oma tulevikuväljavaadetest avardada ning neid innustada, viies õpilased kokku võimalike tööandjatega. Meie koostööpartneritest ettevõtted on heaks näiteks, et kõige tähtsam on olla ise ettevõtlik ja näha võimalusi igal pool,“ rääkis Jarmo Liiver.

KredExi karjääriretked võimaldavad omandada uusi teadmisi ja kogemusi ettevõtete juures otse keset igapäevategevusi. Ühe päeva jooksul külastatakse ühes maakonnas 3-4 valdavalt tootmisega tegelevat ettevõtet. Õpilased saavad oma silmaga tootmistegevust jälgida ja seal kus võimalik ka ise käed külge panna. Kokku osaleb projektis ligi 30 ettevõtet üle Eesti.

Retkest osa saamiseks on koolidele avatud sooviavalduste voor. 9.-12. klasside taotlusi karjääriretkel osalemiseks oodatakse 4. novembrini aadressile ekskursioon@kredex.ee.

Taotluses on vaja põhjendada, miks ekskursioon huvi pakub ning kuidas plaanitakse karjääriretkedel omandatut edasi jagada või koolitöösse rakendada. Laekunud taotluste seast valitakse karjääriretkel osalev klass välja 10. novembriks 2015.

Karjääriretked leiavad aset novembrikuu viimasel nädalal Tartumaa, Pärnumaa, Viljandimaa, Lääne-Virumaa, Ida-Virumaa, Harjumaa, Saaremaa ja Järvamaa ettevõtetes. Karjääriretke, sh ekskursioonibussid, korraldab KredEx. KredExi karjääriretkede läbiviimist rahastab Euroopa Liit läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.