Noortalunikud ostavad Sõbra tänava Prismast täna ära kogu partii kõige odavama hinnaga müügis olevat piima, et see ei tekitaks tarbijatele valet arusaama piima tegelikust väärtusest, teatas MTÜ Eesti Noortalunikud.

„Prisma on tarbijatele juba rohkem kui aasta jooksul kõige odavamat piima müünud hinnaga 35-36 senti/liiter, mis ilmselgelt ei peegelda piima tootmiseks tehtavaid tegelikke kulusid. Kaubanduses kestnud hinnasõda on andnud kodumaisele piimatootmisele tõsise hoobi ja süvendanud piimaturul valitsevaid probleeme, mis võtab noortalunikelt perspektiivi piimatootmisega tegelemiseks,“ selgitas MTÜ juhatuse liige Karin Sepp.

„Mille arvelt peaks talunik suutma piima müüa 20 sendiga, kui tootmiseks tehtavad tegelikud kulutused on vähemalt 30 senti? Selline olukord on kestnud pikalt ning paratamatuks tagajärjeks on piimalehmade tee tapamajja. Põllumehed lihtsalt ei suuda nii odavalt piima toota,“ on Võrumaal perega piimakarja pidav Sepp nõutu, lisades, et ta on ka oma ettevõttes otsustanud piimakarjapidamisele joone all tõmmata.

„Eesti piimatootmine on jõudnud väga kriitilisse olukorda, mida suudaks leevendada kaupmeeste vastutustundlik käitumine. Ootame Eesti jaekaubanduskettidelt kodumaist toitu väärtustavat suhtumist,“ rõhutas Sepp.