Metroo ost Leedus on oluline samm kõikides Balti riikides ärikliente teenindava ühtse telekommunikatsiooniettevõtte loomisel, teatas ettevõte.

„Baltikumi hõlmava telekommunikatsiooniettevõtte ehitamine on suur ettevõtmine ning järjekordne samm Metroo ostu näol Leedus on nüüd tehtud,” ütles Norby Telecom AS-i juhatuse esimees Oleg Shvaikovsky.

„Eelnevad olid Metroo võrgu ost Eestis, enamuse Eestit katva WiMAX võrgu väljaarendamine ning Lätis suuruselt teise äriklientidele andmesideteenuseid pakkuva ettevõtte Telecentrs SIA ost 2006. aastal.”

Käesolevaks ajaks on Metroo võrk laienenud kogu Eesti territooriumile ning Eesti ja Läti andmesidevõrgud liidetud. Pärast telekommunikatsiooni üksuse müüki fokuseerub MicroLink Lietuva suurte datacentre’te opereerimisele, veebihostingule ja teistele IT-teenustele. Ettevõte kavatseb laieneda ka Leedust välja.

Norby Telecomi kaasabil saavad ettevõtted nüüdsest kõigis kolmes Balti riigis liita harukontorid ühtsesse andmesidevõrku, tarbida kiiret internetiühendust ja kasutada keskset IP põhist kõnesidesüsteemi. Selle tulemusena lihtsustub märgatavalt ettevõtete IT valdkonna juhtimine- ei pea erinevate teenusepakkujate tööd koordineerima, läbi mastaabiefekti tekib kokkuhoid kuludes ning saab kasutada peakontori asukohariigi kliendihalduri teenuseid.

Metroo ja seda teenindava üksuse ostuga lisandub Norby Telecomi kliendibaasi üle 1000 andme- ja kõneside kliendi ning 30 kõrgelt kvalifitseeritud töötajat.

Norby Telecom AS on Eestis, Lätis ja Leedus tegutsev ärikliente teenindav telekommunikatsiooni ettevõte. Peamisteks tegevusvaldkondadeks on andme- ja kõneside teenuste osutamine Balti riikides, kogu riigi territooriumi hõlmavate ja Eesti-Läti-Leedu privaatvõrkude ehitus, kiired internetiühendused ning kaasaegsed IP kõnesidesüsteemid.

Martinson Trigon AS on peamiselt Baltimaades ja Venemaal tegutsev riskikapitalifirma, mis investeerib meedia-, interneti-, tarkvara ja IT teenuste ettevõtetesse. Lisaks MicroLink Lietuva’le kuuluvad talle osalused Vene tarkvarafirmades Reksoft ja InvisibleCRM, MTV Networks Baltic’us, Rate Solutions OÜ’s jne.