Nordea laenu- ja liisinguportfelli maht oli märtsi lõpuks 31,8 miljardit krooni, mis tähendab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 48%-list tõusu, teatas pank.

Kiireimat kasvu näitas ettevõtete laenude portfell, suurenedes mullusega võrreldes 69% ning ulatudes 20 miljardi kroonini.

Samal ajal suurenesid laenud eraisikutele varasemast aeglasemas tempos, ulatudes 11,7 miljardi kroonini, mis on 27% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Aastaga tõusis Nordea eraisikute hoiuseportfelli maht 26% pea 2,7 miljardi kroonini, samal ajal kui munitsipaal- ja korporatiivsektori hoiuste osakaal näitas langustrendi.

Käesoleva aasta esimese kvartali lõpus oli Nordea Eestil üle 78 000 kliendi, 18 kontorit ning 465 töötajat. Aastaga kasvas Nordea pangakaartide arv 55% - märtsi lõpu seisuga oli Nordea väljastanud 43 392 pangakaarti ning internetipanga kasutajaid oli pangal 34 913. 

Nordea Eesti juhataja Vahur Kraft sõnul peegeldavad esimese kvartali tulemused kõnekalt majanduses toimunud muudatusi ning trende inimeste finantskäitumises.

„Kahtlemata on keskkond meie ümber muutunud ning seetõttu tuleb ka pankadel uue olukorra iseärasusi arvestada. Mul on hea meel tõdeda, et pingestunud majanduskeskkonnas on professionaalne ja konkreetse kliendi vajadustest lähtuv nõustamine muutumas sõbraliku teeninduse kõrval üha olulisemaks konkurentsieeliseks," ütles Kraft.

„Meie jaoks üheks kõnekamaks tulemuseks on tublisti suurenenud korporatiivklientide varade mahud. See on segment, kus soovime turust kiiremini kasvada," lisas Kraft.

Võrreldes 2007. aasta esimese kvartaliga kasvasid Nordea grupi tulud 5% ulatudes 1,96 miljardi euroni.