Ettevõtte tulud kasvasid aastaga 24% ning tegevuskasum suurenes 26% võrra, 41 miljoni euroni, mis on Nordea Eesti läbi aegade parim finantstulemus.

„Nordea on Eestis hoogsalt kasvanud ning seda vaatamata turu üldisele langusele. Saavutasime eelmisel aastal tänu tulude kasvatamisele läbi aegade parima tulemuse, mis tõestab Nordea stabiilse kasvustrateegia toimimist nii majanduslanguses kui ka -tõusus,“ ütles Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft ning lisas, et üks eelmise aasta olulisi arenguid oli teine positsioon ettevõtete laenuturul kolmandas kvartalis.

Nordea tulud on aastaga kasvanud ettevõtte hinnangul tänu sellele, et järjest suurem hulk kliente on valinud Nordea oma kodupangaks ning suurendanud toodete ja teenuste osakaalu.

Hüppeliselt on aasta jooksul kasvanud eraklientide investeerimistoodete maht – võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 160% võrra. Samuti on kasvutrend deebetkaartide ja internetipanga lepingute arvus. Kahaneval eraklientide laenuturul suutis Nordea oma müüki kasvatada, suurendades seeläbi ka oma turuosa 13 protsendini.

Nordea laenuportfelli iseloomustab turu keskmisest oluliselt väiksem laenukahjum, moodustades detsembris vaid 0,6 protsenti laenuportfellist. Detsembri lõpus oli portfell 2,8 miljardit eurot.

Nordea Eesti varade maht oli detsembri lõpus 3,1 miljardit eurot, sellega on Nordea Eesti pangandusturu kolmas pank.

Nii era- kui ka äriklientide laenuportfellid suurenesid aastases võrdluses: korporatiivpanganduses kuus protsenti ning eraisikute panganduses neli protsenti. Eelmise aasta ettevõtete panganduses oli oluliseks tähiseks VKG sündikaatlaenu tehing.

Nordea Eesti klientide hoiused moodustasid detsembri lõpus ligi 762 miljonit eurot. Seoses hoiuste turu intressimäärade langusega eelmisel aastal paigutasid mistõttu suunasid kliendid oma hoiused eelkõige investeerimistoodetesse. Tänavu on hoiuste turu intressimäärad näidanud tõusutrendi.

Nordea Liising (Nordea Finance Estonia) lõpetas aasta 4,4 miljoni euro suuruse kasumiga ning oli eelmisel aastal uusmüügi liider liisinguturul. Nordea Liisingu portfelli väärtus ulatus aasta lõpus 405 miljoni euroni. Nordea Finance Estonia liisinguportfelli turuosa koguturust kasvas aasta lõpus 21,5%-le, olles uusmüügi kogumahult teist aastat järjest siinne suurim uute liisingukrediitide pakkuja.

Nordea Pensionid (Nordea Life & Pensions) jätkas eelmisel aastal kiiret kasvu, olles finantsinspektsiooni andmetel uute klientide arvult pensioni II samba müügis turul teisel ja III pensionisamba müügis esimesel kohal. Kogu kliendibaas kasvas enam kui 60 protsenti.

Olulisteks tähisteks alanud aastal on olnud ettevõtjate kindlustunde taastumine ja eurole üleminek. „Eesti majanduse taastumine ja eurotsooni liikumine on lisanud ettevõtjatele kindlustunnet vaadata optimistlikult tulevikku ja kaasata aktiivselt rahastamisvahendeid peamistele eksporditurgudele,“ lausus Vahur Kraft. „Euro on justkui raamistik, mis annab meile uued kasvuvõimalused, nii riik kui ka eraettevõtlus peaks kasutama seda raamistikku maksimaalselt,“ selgitas Kraft. Ühe konkreetse võimalusena näeb Kraft majandussidemete tugevdamist Soomega.

Detsembri lõpu seisuga oli Nordea Pangal 149 768 klienti, 21 kontorit ja 544 töötajat. 2010. aasta lõpuks oli pank väljastanud 85 959 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 93 606.

Nordea Grupi eelmise aasta tegevuskasum kasvas rekordiliselt 18 protsenti.