Nordea Eesti laenukahjumid ulatusid mullu 8,2 miljoni euroni ja puhaskasum oli 39,4 miljonit eurot. Aasta varem olid laenukahjumid 16,6 miljonit ja puhaskasum 24,6 miljonit eurot, teatas Nordea Pank Eesti.

"Möödunud aasta oli finantssektoris ärev aasta. Pankade jaoks karmistusid nõuded kapitaliseeritusele, samas murendas nii maailmamajanduse jahtumine kui ka Euroopa võlakriis inimeste ja ettevõtete kindlustunnet ning investeerimise aktiivsust," kommenteeris Nordea panga juht Vahur Kraft majandusaastat kokku võttes.

Kraft ütles, et raskete aegade läbimine on muutnud panga efektiivselt tegutsevaks organisatsiooniks ja kulud on stabiliseerunud, mistõttu kulu-tulu suhe – 38 protsenti – on aegade madalaim.

Nordea laenuportfelli kvaliteedinäitajaks on panga teatel madal laenukahjum, moodustades 0,3 protsenti laenuportfellist. Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell oli aasta lõpu seisuga 1,8 miljardit eurot ning eraisikute laenu- ja liisinguportfell üks miljard eurot.

Nordea Eesti varade maht oli detsembri lõpus 3,1 miljardit eurot, millega on Nordea Eesti enda andmeil pangandusturul suuruselt kolmas pank. Varade maht pole aastaga oluliselt muutunud.

Nordea Eesti klientide hoiused moodustasid detsembri lõpu seisuga ligi 825 miljonit eurot, kasvades aastases võrdluses kaheksa protsenti, parandades hoiuste ja laenude vahelist suhet. Nordea Eesti laenu- ja liisinguportfell ulatus aasta lõpu seisuga 2,9 miljardi euroni, mida on varasema aastaga võrreldes kuus protsenti rohkem.

Vastupidiselt turu liikumisele kasvatas Nordea Liising eelmisel aastal krediidiportfelli 13 protsendi võrra tasemele 406 miljonit eurot, tõustes turul teisele positsioonile. Aasta jooksul väljastas Nordea Liising uusi liisingkrediite 220 miljonit eurot, mis on 30 protsenti liisingettevõtete uusmüügist.

Nordea Pensions Estonia pensionifondide varade maht kasvas aastaga pea 90 protsenti, ulatudes 42 miljoni euroni. 2011. aasta lõpu seisuga oli firmal 25.000 klienti, aastaga kasvas klientide arv 44 protsendi võrra.