„Liisingu turgu iseloomustab kiire ja dünaamiline muutumine, mistõttu ennustame autoliisingu turukasvu 20-25% ning koguturu kasvu 15-20% aastas,“ ütles Nordea Liisingu juhatuse esimees Silver Kuus panga teates.

Teise suurema valdkonnana kasvab rahastamisnõudlus transpordi- ja logistikavaldkonnas, mida suures osas mõjutavad taastuvad kaubavahetuse mahud nii ekspordi, kuid veelgi enam importkaupade osas. Kasvanud on oluliselt ka eurotoetuste sissevool Eestisse.

„PRIA toetused põllumajandusettevõtetele ja toiduainetööstustele ning EAS-i toetused tööstus- ja tootmisettevõtetele on perioodil 2009-2010 taganud eelmainitud sektorite investeeringute jätkumise jätkusuutlikul tasemel,“ ütles Kuus.

Järk-järguline taastumine toimub ka teistes valdkondades. „Kredexi struktuuris on asutatud krediidikindlustusselts, mis hakkab toetama kaubandust ja eksporti. See katab suure tühimiku, mis kaasnes rahvusvaheliste krediidikindlustusseltside lahkumisega Balti riikide turult 2009. aastal,“ vihjas Kuus võimalikele kasvusektoritele.

Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga on Nordea Liising väljastatud uusi liisinguid kogumahus 1,35 miljardit krooni ning hõivanud 31,4% turuosa.

Nordea Liisingu krediidiportfelli oli augustikuu lõpus ligi kuus miljardit krooni.

Nordea Liising on Nordea kontserni kuuluv finantseerimisettevõte, mis pakub Eesti turul ettevõtetele ja eraisikutele liising- ja faktooringteenuseid. Nordea Liisingu kasum esimesel poolaastal oli 33,2 miljonit krooni.