"Kuna aga paljudel on 2012. aasta kulude otsused juba tehtud, siis ollakse rohkem altid muutma motivatsioonisüsteeme alates järgmisest aastast, kuid pole reegel. On ka neid ettevõtteid, kes juba 2012. aasta panustavad oma töötajate pensionikogumisse," sõnas ta.

Nordea Grupil on pikaajaline kogemus tööandjapensioni kui teenuse pakkumisel ettevõtetele. Eestis on pank välja töötanud samuti tööandjapensioni kontseptsiooni, milles on arvestatud nii kohalike ettevõtete vajadustega kui ka ettevõtetega, kelle peakontorid asuvad Põhjamaades.

"Usume, et selliseid Eestis tegutsevaid ettevõtteid on palju, kellel on oma grupis varasemalt positiivne koostöökogemus näiteks Nordeaga Soomes," sõnas Tagel, viidates sellega Soome päritolu ettevõtetele.

Nordea pank ei ole unustanud enda töötajaid. "Jah, Nordea pank panustab juba sellest aastast töötaja III pensionisamba sissemaksetesse," rääkis Tagel. "See tähendab, et hoolime oma töötajatest ning aitame tööandjapensioni sissemaksetega panustada nende kindlustundesse."

Töötaja vajadus pensioni järele ei tulene Tageli sõnul tema ametipositsioonist. "Seega oleme otsustatud laiemapõhjalise skeemi kasuks," sõnas ta.

Töötajate täiendavaks motiveerimiseks on loodud tööandja pension, mille puhul on tööandjal võimalus teha omalt poolt makseid töötaja kolmandasse pensionisambasse.

Kuni käesoleva aastani olid maksed käsitletavad erisoodustusena. Sellest aastast 21 protsendi suurust tulumaksu enam tasuda ei tule, seevastu säilivad sotsiaal-, töötuskindlustus- ja II samba makse.