Järgmise aasta alguses on Hollandis parlamendivalimised ning praegune valitsus ei taha enne valimisi teha seda mastaapi otsuseid, rääkis Wahlroos nädalavahetusel Soome rahvusringhäälingu Yle stuudiointervjuus. Hollandi valitsus on pärast ABN Amro päästmist 2007-2008 finantskriisis panga suurim omanik; väiksem osa pangaaktsiatest on kaubeldavad Amsterdami börsil.

Wahlroos kinnitas samuti, et liitunud panga peakorteri asukohana pakuti välja Holland. "Idee oli tekitada hollandlastele motivatsiooni. Minu arust on kogu avatud Euroopa idee see, et peakorter võib olla mujalgi kui Stockholmis," rääkis Wahlroos.

Nordea peakorteri kolimine Rootsist Hollandisse ei muudaks midagi klientide jaoks, vahendas Yle. Küll aga saaksid muudatusest kasu omanikud, sest Rootsis on nõuded panga kapitalile karmimad.

Samuti ähvardab Rootsi valitsus maksustada pangad eraldi maksuga, mispeale Wahlroos on öelnud, et pangad kolivad sel puhul minema. Danske aktsiaturgude osakonna juht Matti Ahokas ütles Yle-le, et Rootsi finantsinspektsioon kohtleb Nordeat kui Rootsi panka, kuigi see on tegelikult kogu Skandinaavia pank. Ahokase sõnul ei olegi Stockholm ühegi panga peakorterile mõistlik koht, ehkki riigi majandusel läheb hästi.

Wahlroos viitas Yle intervjuus, et Nordeal on praegugi võimalik peakorter Rootsist euroalale kolida, pidades silmas Soomet.

Nordea ja ABN Amro ühinemisel tekiks üks Euroopa suurimaid panku.