Nordea Eesti jätkab stabiilset kasvu – panga hoiuste maht suurenes võrreldes eelneva aastaga 56 protsenti, kasum kasvas 21 protsendi võrra ja ettevõtte kogutulu suurenes viis protsenti, vahendas BNS.

Nordea Eesti juht Vahur Kraft märkis majandusaasta kokkuvõttes, et pank on saavutanud stabiilselt tulu kasvatades ja efektiivselt majandades väga head aastatulemused. "Tänu jätkusuutlikule tulude arengule ja optimaalsele kulude tasemele oleme saavutanud kõigi aegade parima kulu-tulu suhte - 35 protsenti," märkis ta.

"Panga tegevusmudel on edukas, oleme silma paistnud nii stabiilsuse kui konservatiivsusega. Turvalisus pole võtmeküsimus mitte ainult Eestis, vaid kogu maailma pangandussektoris," kommenteeris Kraft.

Nordea Eesti varade maht oli detsembri lõpus 3,5 miljardit eurot. Nordea Eesti klientide hoiused moodustasid detsembri lõpuks ligi 1,3 miljardit eurot. "Tugevdasime oma positsiooni hoiuste turul ja kasvatasime hoiuste mahtu aastaga 56 protsenti, tasakaalustades seega ka hoiuste ja laenude osakaalu portfellis," ütles Kraft.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus detsembri lõpus ligi 3,1 miljardi euroni, millest liisinguportfell moodustab 564 miljonit eurot. Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas detsembri lõpus 1,9 miljardit eurot, olles varasema aasta 12 kuuga võrreldes kasvanud 11 protsenti. Sellega hoiab Nordea Eestis ettevõtete laenuturul stabiilselt teist positsiooni, märkis pank.

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses neli protsenti ja ulatus detsembri lõpus miljardi euroni.

Krediidiportfelli kvaliteet on endiselt turu parim, laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas 2012. aasta jooksul 0,16 protsenti.

Nordea Pensions Estonia AS-i valitsetavate pensionifondide maht kasvas 2012. aastal 55 protsenti. Nordea pensionifondid olid ühed vähesed, mis võitsid 2012. aasta jooksul kliente juurde, nii teise kui ka kolmandasse pensionisambasse.

Nordea Liising ehk Nordea Finance Estonia jätkas 2012. aastal kasumlikku kasvu: kliendibaas kasvas 12 protsendi võrra ning liisingu uusmüük kasvas 37 protsenti, tasemele 302 miljonit eurot. Aktiivne uute liisingkrediitide väljastamine tõstis Nordea Liisingu uusmüügi turuosa 32 protsendile ja liisinguportfelli turuosa 29 protsendile. Nii uute krediitide väljastamise kui ka krediidiportfelli kasvu tempo oli Nordea Liisingul eelmisel aastal tunduvalt kiirem kui Eesti liisinguturul keskmiselt. Klientide arvu ja ärimahtude kasv tõi kaasa ka tulubaasi ja kasumlikkuse 18-protsendise kasvu liisingu valdkonnas.