„Esimese poolaasta head majandustulemused ja klientide arvu kasv on tugev märk Nordeast kui usaldusväärsest ja kliendisuhteid väärtustavast pangast. Ka järgneval poolaastal soovime jätkata Nordea põhiväärtustest lähtuva strateegiaga – arendada kliendisuhteid, pakkuda personaalset teenust, ning lisaks suurendada ettevõtte toimimise efektiivsust,” ütles Nordea Eesti juht Vahur Kraft.

„Oleme aktiivselt tegelenud ka Nordea elektrooniliste teenuste ja kanalite arendamisega, et pakkuda klientidele eeloleval sügisel juba mitmeid uusi lahendusi mobiilipanganduses,” kommenteeris Vahur Kraft panga tegevussuundi lähitulevikus.

Nordea Eesti varade maht moodustas juuni lõpu seisuga ligi 3,1 miljardit eurot. Nordea Eesti laenuportfell ulatus juuni lõpus ligi 2,9 miljardi euroni, mis tähendab, et Nordea on oma laenu- ja liisinguportfelli varasema aastaga võrreldes kasvatanud 9%. Liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 14%, ulatudes 447 miljoni euroni.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas juuni lõpus 1,8 miljardit eurot, kasvades varasema aasta esimese kuue kuuga võrreldes 12%. Sellega hoiab Nordea ettevõtete laenuturul Eestis teist positsiooni.

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 6% ja ulatus juuni lõpus 982 miljoni euroni. Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas esimeses poolaastas 0,16%, mis on oluliselt madalam võrreldes teiste Eestis tegutsevate pankade näitajatega.
Varasemate aastatega võrreldes on kliendid järjest enam panustanud investeerimistoodetesse, millest annab tunnistust eraisikute investeerimistoodete mahu kasv 58% võrreldes aastataguse ajaga.
Edukalt lõpetasid aasta esimese poole lisaks pangale ka Nordea ühtse katusbrändi all tegutsevad Nordea Finance Estonia ja Nordea Pensions Estonia.

Nordea Finance Estonia jätkas edukat kasvustrateegiat, väljastades esimesel poolaastal tervikuna 113,5 miljoni euro ulatuses uusi liising- ja faktooringkrediite. Esimesel poolaastal teeniti kokku 4,8 miljonit eurot kasumit.

Nordea pensionifondide klientide arv ja fondide mahud on kasvanud ootuspäraselt. Poolaasta seisuga oli Nordea pensionifondidel pea 20 000 klienti ning fondide maht kokku ligi 35 miljonit eurot, mis näitab klientide tugevat usaldust Nordea vastu pensionisäästude investeerimisel.

Juuni lõpu seisuga oli Nordeal Eestis 159 872 klienti, 21 kontorit ja 571 töötajat. Kvartali lõpuks oli pank väljastanud 82 598 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 100 961.

Nordea on sel aastal pärjatud mitmete rahvusvaheliste auhindadega. Rahvusvaheline finantsväljaanne EMEA Finance valis Euroopa panganduse auhindade jagamisel 2010. aasta parimaks Eesti pangaks Nordea, lisaks valiti Nordea parimaks väliskaubandust finantseerivaks pangaks Balti- ja Põhjamaades.

Nordea Grupi poolaasta majandustulemused olid samuti väga head. Grupi tegevjuhi Christian Clauseni kommentaar:

“Soliidne kasv jätkub. Klientidega seotud tulu kasvas kvartaliga 5%. Nii tegevus- kui ka riskiga korrigeeritud kasum on kõrgemad kui eelmisel aastal. Laenukahjum on kolme aasta madalaim ja krediidi kvaliteet on jätkuvalt tõusuteel. Finantstehingud jällegi vähenesid võrreldes eelmise kvartali tasemega finantsturgude volatiilsuse tõttu. Intressitulu mõjutas suurenenud ja pikaajalisem finantseerimine.

Nordea panustamine personaalsusele ja suurepärastele kliendisuhetele on loonud tugeva alusmüüri meie uuele “New Normal” ambitsioonile jõuda Euroopa juhtivate pankade seas ca 15%-se omakapitali tootlusmäärani. Sügisel jätkame kapitali tõhususe parandamist. 2011. aasta lõpus on kavas ohjata kulude kasvu”.