Lisatagatiste olemasolul võib eluasemelaenu omafinantseering väheneda kuni null protsendini, samuti teeb Nordea jätkuvalt edukat koostööd krediidi ja ekspordi garanteerimise sihtasutusega KredEx, teatas pank.

Aasta üheksa kuu lõikes suutis Nordea Pank langeva turu tingimustes nii hoiuste kui ka laenude mahtu jätkuvalt kasvatada.
"Nordea konservatiivne tegutsemine on lubanud pangal laene väljastada kogu aeg. Kindlate põhimõtete järgi tegutsemine on taganud meie stabiilsuse. Nordea laenukahjumid on oluliselt madalamad turu keskmisest, mis on selge märk laenuportfelli kvaliteedist,” ütles Nordea Pank Eesti jaepanganduse juht Olavi Pakkonen.

Nordea Pank lähtub laenude väljastamisel eelkõige laenutaotleja maksevõimest, kuid võtab arvesse ka majandus- ja elukeskkonna tingimusi ning muutusi. Nii näiteks on pealinnast väljaspool elavatele laenutaotlejatele nõutav igakuine netosissetulek 8500 krooni, samal ajal kui Tallinna ja selle lähiümbruse elanikud peavad tõendama minimaalselt 10 000 krooni suurust netosissetulekut kuus.

Nordea hinnangul on kodu soetamiseks, remontimiseks või kinnisvarasse investeerimiseks praegu väga hea aeg. Kinnisvara hindade langus on stabiliseerunud ning intressimäärad on langenud ajalooliselt madalale tasemele ning sellest lähtuvalt saab Nordea Pank pakkuda oma klientidele koostöös erinevate partneritega kodu soetamise võimalusi väga soodsatel tingimustel.

Põhjamaade suurimasse finantskontserni kuuluva Nordea Pank Eesti 9 kuu kasumiks kujunes 86,1 miljonit krooni. Nordea laenuportfell oli septembri lõpus 34,4 miljardit krooni ja hoiuste maht üle 10 miljardi krooni. Nordea Eesti filiaali varade maht oli septembri lõpus ligi 44,9 miljardit kroonini.

Nordea on Põhjamaade suurim pank, kellel on üle 10 miljoni kliendi, ligi 1400 harukontorit ja 5,9 miljoni e-kliendiga juhtiv positsioon internetipanganduses.