„Eestis ja Lätis on kontorite avamise suhtes kiirust maha võetud ja me ootame vähemalt 2010. aasta alguseni , kuni majanduskliima paranema peaks,“ vahendab Berlingske Tidende Nordea panga Ida-Euroopa suuna juhi Thomas Neckmari sõnu.

„Senises rütmis jätkame aga Leedus, kus me pole näinud majanduses sellist pidurdumist,“ täpsustas Neckmar.
Kõigest hoolimata ei usu pangajuht, et Nordea laenutegevus Baltimaade tõttu tõsiselt kannatada saaks: „Kui turg on selline nagu ta on, siis on suurte kahjude risk olemas ja seega on korralik laenupoliitika oluline. Meil ongi korralik laenupoliitika ja seega ma ei usu, et majanduslangus meile nii palju mõjuks.“ 

Nordea avas viimati uue kontori 18. augustil Nõmmel. Sel aastal on Nordea avanud harukontorid ka Mustamäel Akadeemia teel ja Kuressaares.

Berlingske Tidende andmetel avab Nordea tänavu Eestis ja Lätis veel kaks, kuid Leedus seitse või kaheksa kontorit.

Kokku on Nordea pangal 20 kontorit üle Eesti.

Vahur Kraft: jätkame laienemist vaiksemas tempos

"Thomas Neckmar kinnitas täna, et Nordea Eestil on suured ambitsioonid järgnevatel aastatel endiselt laieneda toodete ja teenuste arendamise ning sealhulgas ka kontorivõrgu suurendamise läbi," selgitas Nordea panga Eesti juht Vahur Kraft Päevaleht Online'ile.


"Avame vähem kontoreid kui varasematel aastatel, see tähendab: 2008-2010 aasta jooksul 1-2 kontorit aastas. Seda peamiselt põhjusel, et tegime viimase paari aasta jooksul niivõrd jõulise kasvu (avades 6-7 kontorit aastas), ent samas tempos kontorite avamine ei ole pikas perspektiivis otstarbekas," ütles Kraft.


Krafti sõnul ei ole tagasihoidlik laienemistempo sugugi äsjane otsus. "Meil on pikemat aega olnud plaanis avada 2008.-2010. aasta jooksul 1-2 kontorit aastas," kinnitas pangajuht.