Põhjamaade turvalisima pangana on Nordea aastases võrdluses kasvatanud nii kliendibaasi 4,7 protsenti kui suurendanud hoiuste mahtu 7 protsenti, teatas pank.

"2013. aastat võib Nordea jaoks lugeda edukaks, vaatamata maailmamajanduse oodatust aeglasemale elavnemisele ja tagasihoidlikule nõudlusele ettevõtetevahelisel turul," ütles veebruaris Nordea panga juhi kohustustesse asuv Andreas Laane.

"Kuigi majanduse keerulised ajad pole veel möödas, peaks investeeringute maht 2014. aastal suurenema koos ekspordi kasvu ja kinnisvaraturu elavnemisega. Nagu ka eelnenud kolmel aastal, jäävad Balti majandused ELi kiireima kasvuga riikide hulka."

Panga säästmis- ja investeerimistoodete maht on aastataguse ajaga võrreldes kasvanud 9 protsenti. Klientide hoiuste maht on aastaga kasvanud 7 protsenti, kusjuures eraisikute hoiuste maht on kasvanud 22 protsendi võrra, ületades 300 miljonit eurot.

"Hoiuste ja laenude suhe on kasvanud 42 protsendilt 44 protsendile, tasakaalustades seega ka hoiuste ja laenude osakaalu portfellis,“ ütles Laane.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus detsembri lõpus üle 3,1 miljardi euro, millest liisinguportfell moodustas 613 miljonit eurot, kasvades pisut võrreldes aastataguse perioodiga. Sealhulgas moodustas ettevõtete laenu- ja liisinguportfell üle 1,9 miljardi euro ja eraisikute laenu- ja liisinguportfell üle 1 miljardi euro.

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas eelmise aastaga võrreldes kaks protsenti, ettevõtete laenu- ja liisinguportfell eelmise aastaga võrreldes oluliselt ei muutunud.

Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas nelja kvartali jooksul 0,06 protsenti.

Nordea Liising tõusis Eesti liisinguturu suurimaks finantseerijaks turuosaga 29,3 protsenti, aastases võrdluses kasvatati kliendibaasi kaheksa protsendi võrra. Liisingu tulubaas ja kasum kasvasid tervikuna 16 protsenti, uusi liisingfinantseerimisi väljastati 244 miljoni euro ulatuses ja uusi faktooringkrediite 100 miljoni euro ulatuses, mis teeb uusmüügina kokku 344 miljonit eurot.

Krediidiportfelli kogumaht kasvas 613 miljoni euroni, mis teeb aastaseks kasvuks 9,4 protsenti, ületades kaks korda turu krediidiportfelli kasvutempot. Lisaks hakati ettevõtetest klientidele uue teenusena koostöös maailma ühe tippseltsiga Euler-Hermes pakkuma krediidikindlustust.

Nordea Pensions Estonia ASi poolt valitsetavate pensionifondide maht kasvas aastases võrdluses 38%, 90 miljoni euroni. 2013. aasta seisuga kogus Nordea pensionifondides pensionikapitali enam kui 30 000 inimest.