Nordea Eesti varade maht kasvas tänavu esimese poolaastaga mulluse sama ajaga võrreldes 20% ehk 47,8 miljardi kroonini, teatas pank.

Nordea juhi Vahur Krafti sõnul on panga esimese poolaasta tulemused ootuspärased.

„Hea meel on tõdeda, et inimesed on hakanud koguma reserve, et raskeid aegu üleelada. Seda näitab selgelt ka meie tugevalt kasvanud hoiuste maht. Vaatamata keerulistele aegadele oleme hoidnud kindlalt oma kurssi, turuolukorrast tulenevalt oleme suurendamas provisionide mahtu,“ rääkis Kraft.

Kraft lisas, et Nordea panga eesmärk on pakkuda oma klientidele täisväärtuslikku pangateenust, andes rasketel aegadel professionaalset nõu oma rahaasjade paremaks korraldamiseks. „Soovime olla klientidele usaldusväärne ja aus partner.“

Nordea Eesti laenu- ja liisinguportfelli maht oli enam kui 40 miljardit krooni, mis on 18 % rohkem kui mullu samal ajal. Ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas 25 miljardit krooni ehk 17% enam kui aasta varem.

Eraisikute poolel kasvas portfell 13 % ja ulatus 14 miljardi kroonini. Laenukahjumite osakaal kogu portfellist oli juuni lõpu seisuga 0,272%.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht ulatus juuni lõpuks üle 11 miljardi krooni. Mulluse esimese poolaastaga võrreldes suurenes hoiuste maht 39 %, ettevõtete hoiusteportfell suurenes aastaga 48 % ja eraisikute hoiuste maht kasvas 39%.

Juuni lõpu seisuga oli Nordea Pangal 103 819 klienti, 22 kontorit ja 497 töötajat. Kvartali lõpuks oli pank väljastanud 75 634 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 68 688.

Eile teatas SEB oma selle aasta teise kvartali tegevustulemi Eestis, mille järgi jäädi 595 miljoni krooniga miinusesse.