Maailma kõige turvalisemaks pangaks hinnati Saksa pank KfW. Kümne maailma turvalisema panga sekka valiti üheksa panka Euroopast ja üks Kanadast, teatas Nordea Eesti.

Majanduskriisi poolt muserdatud Ameerika pankadest peetakse parimaks Wells Fargo panka, mis paikneb edetabelis 21. positsioonil. Finantskriis on mõjutanud ka Suurbritanniat, kelle parim pank asub üldtabelis 19. kohal.

Nimekirja koostamisel võrreldi 500 suurima panga pikaajalist krediidikõlbulikkust ja kapitaliseeritust. Pankade reitinguid koostasid reitinguagentuurid Moody’s, Standard & Poor’s ja Fitch.

Global Finance koostab pankade turvalisuse reitinguid juba 17. aastat. Paremusjärjestust hinnatakse kord aastas, kuid erakordselt keerulise olukorraga finantsmaailm on viimaste kuude jooksul nii tugevalt muutunud, et ajakiri otsustas nimekirja uuendada.

Global Finance`i esindaja Joseph D. Giarraputo sõnul on reitinguagentuuride hinnangul nimekirja etteotsa kuuluvad pangad toiminud kriisis paremini ja vastupidavamalt. „Rohkem kui kunagi varem hindavad kliendid kõikjal maailmas pankade usaldusväärsust,“ ütles Giarraputo.

Global Finance täisraport avalikustatakse aprillikuus.