Samal ajal renoveeritakse täielikult senised Roheline ja Valge maja ning hotellikompleks hakkab edaspidi kandma nime ESTONIA Resort Hotel & Spa.

Estonia Spa Hotels on asunud välja arendama kahte spaakontseptsiooni. Uus kuurorthotell koos spaa ja konverentsikeskusega võimaldab klientidele pakkuda senisest mitmekülgsemaid teenuseid. Pargi maja jätkab senist ravispaa suunda.

Hoonete sisu märksõnadeks on innovatiivsus ja eestimaisus. Kaasajastatud hoonete kompleksi tuleb 4* hotell enam kui 100 toaga, konverentsikeskus mahutavusega kuni 480 inimest, sauna- ja basseinikeskus koos Surnumere basseiniga ning enam kui 20 tuba spaateenuste osutamiseks.

Hoonete uuendamise arhitektuurse osa loojaks on KOKO Arhitektuuribüroo. Ehitustööde peatöövõtja on Nordecon AS ja omanikujärelvalvet teeb Vealeidja OÜ. Projekti teostamist finantseerib Swedbank. Estonia Spa Hotels investeerib renoveerimistöödesse 8,3 mln eurot.

Estonia Spa Hotelsi nõukogu esimees Virve Pichen ütleb, et Eesti on spaariik, sest Spaaliidul, kuhu Estoniagi kuulub, on 19 liiget. "Aga meil ei ole olemas kaubamärki "eestimaine spaa". Seda kaubamärki olemegi looma asunud. Usume, et enam ei müü universaalsed asjad, mida pakutakse igal pool. Oleme veendunud, et rõhudes autentsele ja asukohapõhisele elamusele, saavutame edu."

"Estoniast kujuneb Eesti spaa Eesti teenustega," lisab Estonia Spa hotellide juhataja Andrus Aljas. "Tahame olla rõhutatult eestimaised, samas mitte konservatiivsed, vaid pigem tulevikku vaatavad. Toome sisekujundusse nüüdisaegse Eesti disaini ja restorani Eesti köögi."

Estonia Spa Hotels AS algus ulatub aega, mil Pärnus avati asutus nimega Sanatoorium nr 1. Juba kuurordi algusaastatel peeti seda üheks kuulsamaks supelasutuseks Läänemere rannikul.

Tänapäeval pakub ettevõte hotelli- ja taastava iseloomuga ravi- ning spaateenuseid. Ettevõtte müügitulu oli 2013.a majandusaastal üle 5,6 miljoni euro ja kasum üle poole miljoni euro. Estonia Spa Hotelsi ainuomanik on Pärnu linn ja hetkel annab aktsiaselts tööd 187 inimesele.