Nordeconi käive oli eelmise aasta viimases kvartalis 40,4 miljonit eurot ehk 2,8 protsenti rohkem kui aasta varem, selgub ettevõtte börsiteatest.

Eelmise aasta kokkuvõttes oli kontserni kasum 2,3 miljonit eurot, mida on 29 protsenti vähem kui 2013. aasta kokkuvõttes. Kontserni käive kahanes eelmise aasta kokkuvõttes aastatagusega võrreldes 7 protsenti 161,3 miljoni euroni.

Nordeconi kontserni ettevõtete Ukraina grivna ligi 44% suurusest odavnemisest tingitud finantskahju oli 1,3 miljonit eurot. 2013. aastal oli kursikahjum 144 000 eurot.

Ettevõte märgib äririske kirjeldades, et konkurentsi kasv võrreldes eelmise aastaga on pea kõigis segmentides selgelt tunnetatav. Avalikud investeeringud vähenesid 2014. aastal oluliselt ning nende tunnetatavat suurenemist järgneval aastal ei ole ette näha. Konkurentsist tulenev hinnasurve ehituse pakkumishindadele on selgelt tuntav, samas toimub see olukorras, kus ehitussisendite hinnad on püsinud suhteliselt stabiilsed, märgib ettevõte.

„ Eriti suur konkurents valitseb hoonete üldehituses ning rajatiste välisvõrkude ehituses,“ seisab börsiteates.

Ettevõte märgib, et olukorras, kus ei ole võimalik sisendhindu oluliselt langetada ning valitseb tihe konkurents, on pikaajaliste ehituslepingute sõlmimine ebamõistlikult madala hinnaga riskantne, sest negatiivsete muutuste korral majanduses võivad need muutuda kiiresti kahjumlikeks.

Ehitusteenuse nõudluse suurimaks mõjutaks on jätkuvalt avaliku sektori investeeringute maht, mis on omakorda sõltuvuses EL struktuurifondidest saadavast kaasrahastamisest. Uuel, 2014. aastal alanud EL eelarveperioodil (2014-2020) eraldatakse Eestile toetusi 5,9 miljardit eurot, mis ületab eelmise eelarveperioodi toetuste mahtu, kuid samas on ehitusse suunatav toetuse osakaal tunduvalt väiksem. Mõju ehitussektorile ei avaldu tõenäoliselt enne 2015. aasta lõppu.

Seda kõike arvestades ei näe Nordecon sel aastal äritegevuses olulist kasvu.