Kuue kuuga on Nordecon siiski teeninud mullusega võrreldes kolm korda suurema puhaskasumi, kokku 0,8 miljonit eurot.

Nordeconi börsiteate kohaselt teenis ettevõte kasumit peamiselt hooneteehituse segmendis, kus brutokasumlikkus kasvas aastaga kuuelt protsendilt üheksale.

"Rahule ei saa jääda aga rajatiste segmendi tulemusega, kus teises kvartalis teenitud kasum ei olnud piisav, et katta ära tavapärasest sesoonsusest tingitud aasta alguse kahjumit ning selle tulemusena oli rajatiste segment esimesel poolaastal kahjumis," teatas Nordecon.

Nordeconi sõnul viis rajatiste segmendi kahjumisse eelkõige talviste oma jõududega teostatavate tööde (nt suuremahulised pinnasetööd jms) puudumine ning segmendi suur püsikulude katmata osa. Kontserni juhtkonna hinnangul on tulenevalt turuolukorrast, kus nn europrojektid alles algamas ning teedeehituses konkurents äärmiselt tihe, rajatiste segmendi kasumlikkus jäämas käesoleval aastal tervikuna väiksemaks võrreldes eelmise aastaga.

Seega otsustas Nordecon käibe iga hinna eest suurendamise asemel keskenduda kasumi suurendamisele: "Arvestades eeltoodut teadvustab kontserni juhtkond jätkuvalt pikaajaliste lepingute sõlmimisel sisendhindade kasvuga kaasnevaid riske ning jätkab lepingute hankimisel valitud kurssi, mille kohaselt on võimalusel lepingu oodatav kasumlikkus tähtsam müügitulu kasvatamisest."