Tallinna Külmhoone juhtkonna ja aktsionäride ringiga liituvad senised Nordic Foodsi juhid ja omanikud Kuldar Leis, Katre Kõvask ja Silver Kaur. Tehingu maksumust pooled ei avalikusta.

Ühinemisel saab Nordic Foodsist Tallinna Külmhoone tütarfirma. Nimetatud ettevõtete juhtimine koondub Tallinnasse, Nordic Foodsi tootmistegevus jääb aga ka edaspidi Põlvasse.

Ühinenud firmas kuulub enamusosalus Amber Trustile, kes omandas Tallinna Külmhoone emafirma Kauno Pieno Centras 2005. aasta detsembris.

Tallinna Külmhoone senine juhatuse esimees Margus Puust nimetatakse ettevõtte nõukogu aseesimeheks. Puust jääb vastutama ühinenud ettevõtete strateegia ja uute tegevusvaldkondade arendamise eest.

Külmhoone tulevane juhatuse esimees Kuldar Leis kinnitas, et juhtkonna ees seisab väljakutse muuta ettevõte efektiivsemaks.

AS Nordic Foods on Ösel Foodsi endiste omanike poolt 2004. aasta kevadel rajatud konservi- ja valmistoidutööstus, mis asub Põlvas ja annab tööd 45 inimesele. Ettevõtte tuntuim kaubamärk on Maakera, lisaks turustatakse toodangut Supperi ja Supilinna kaubamärkide all. EPL