Inspektsiooni tulemuste järgi tegi järgukomisjoni esimees ettepaneku omistada Nordic Hotel Forum’ile nelja tärni superior-tase, teatas EHRL.

EHRL-i tegevjuht Raigo Triiki sõnul pole tärnid hotellidele kohustuslikud, aga nende olemasolu on klientidele väga oluline.

"Tärnid annavad garantii, et hotellis pakutavate teenuste tase on kõrge ja klient saab kindel olla, et ta leiab erinevate riikide vastava tärni hotellides eest sarnased mugavused ja pakutavad teenused," lisas Triik.

Eesti hotellide klassifikaator kuulub Euroopa ühtsesse tärnisüsteemi Hotelstar Union, mis on tunnustatud ka Euroopa Komisjoni poolt. Hotelstar Unioni kuulub hetkel 11 Euroopa riiki ja lähemal ajal on liitumas süsteemiga uusi riike. Hotelstar Unioni hotellide tärnisüsteem võimaldab hotellidele 1–5 tärni.

Lisakriteerimiude täitmise puhul on võimalik taodelda igalt tärnile lisaks ka Superior tase. Miinimumnõuded kõikidele tärnihotellidele on ühesugused. Ühtsed standardid sisaldavad nõudeid hotelli hoonele, pakutavatele teenustele ning mugavusele olenevalt hotelli tärnide arvust.

Eestis tegeleb tärnide andmisega EHRL-i juhatuse kinnitatud seitsmeliikmeline järgukomisjon. Tärnid kehtivad viis aastat, siis tuleb Nordic Hotel Forumil end taas komisjonil hinnata lasta. Eestis on praegu neli viietärnihotelli, üks nelja tärni superior-taseme hotell ja viis neljatärnihotelli.