Nimevahetus oli eelkõige tingitud sellest, et osalus Normas on vähenenud 1,5 protsendini, ütles NG Investeeringute juhatuse esimees Toomas Tamsar BNS-ile. Seepärast polnud ka Norma nime kasutamine grupi nimes põhjendatud, lisas ta.

Norma Grupi muutmine NG Investeeringuteks oli Tamsari sõnul ka osa kokkuleppest Autoliviga, mis teisipäeval sai 49,5 protsendi AS Norma aktsiate omanikuks.

Neljapäeval toimunud akstionäride koosolekul kutsusid seni Norma Grupi nime kandnud ettevõtte aktsionärid tagasi kolm liiget kuueliikmelisest nõukogust.

NG Investeeringute kolmeliikmelisse nõukokku jäid Jüri Käo, Indrek Vanaselja ja Enn Kunila, kes on ka kolm neljast NG Investeeringute suurimast aktsionärist.

Nõukogust astusid tagasi Gunnar Kraft, Vello Volt ja Andres Järving, kes on neljas suuraktsionär.

Kokku on NG Investeeringutel ligi 600 aktsionäri.

NG Investeeringutele kuulub lisaks 1,5 protsendile AS-is Norma veel 100 protsenti AS Kitmani, AS Balbiino ja Hobujaama Kinnisvara aktsiatest.

Enamusosalus ehk kaks kolmandikkku aktiatest on NG Investeeringutel AS-is Almeko Profiil. Ettevõttele kuulub ka 25 protsenti Rocca al Mare Kaubanduskeskusest.

Nüüdsest NG Investeeringute nime kandev Norma Grupp müüs sel nädalal pärast mitu kuud kestnud läbirääkimisi 49,5 protsenti AS Norma aktsiaid Rootsi Autoliv AB-le, tehing jõustus teisipäeval.

Autoliv omandas tehinguga ka õiguse osta veel 1,5 protsenti seni NG Investeeringutele kuuluvaid Norma aktsiad aastani 2002.

Baltic News Service