Norra naftafondi juht hoiatas, et valitsus ei kasutaks liiga palju naftafondi tulu. Ta prognoosis, et valitsus võib olla sunnitud tänavu tõmbama fondist välja ligi 10 miljardit dollarit.

„Nafta hinnalangus vähendab Norra rahvuslikku rikkust,“ ütles Norra keskpanga juht Oeystein Olesen. „810 miljardi dollarise fondi kasvuaeg on möödas ja tuleviku tootlused on ebaselged aeglustuva maailmamajanduse tõttu. Seetõttu ei ole kasvavad kulutused küll tee mida astuda.“

Kuigi sobiv võib olla kasutada täiendavat eelarvevõimekust majanduse toetamiseks kasvava tööpuuduse ajal, tuleks naftaturu kulutamist pidada ajutiseks rahastamismeetmeks, lausus ta.

Tema sõnul ei avalda fondi üldstrateegiale mõju valitsuse rahavajadus. Erinevalt Lähis-Ida ja Kesk-Aasia riikide naftafondidest ei pea Norra naftafond müüma varasid kasvavate eelarvevajaduste katteks. Eelarveaukude katteks saab kasutada osa laekuvast intressi- ja dividenditulust, mis toob hinnaguliselt aastas sisse umbes 200 miljardit Norra krooni. Hinnaguliselt võib Norral kuluda eelarveaukude lappimiseks umbes 80 miljardit Norra krooni.