“Kuigi seda valdkonda üritatakse aina rohkem valitsuse regulatsiooni ning monitooringu alla panna, on hetkel kosmeetilised operatsioonid peaaegu täielikult erakirurgide ja -kliinikute pärusmaa. Nemad aga andmeid operatsioonide kohta ei avalda,” ütles assotsiatsiooni pressiesindaja Michael Barratt.

Tema sõnul on enim kasvanud selliste protseduuride arv, nagu Botoxi süstid, igasugused nahaalused täitmised ning naha koorimised. “Kõige populaarsemad protseduurid on rindade vähendamine ning suurendamine, lisaks silmalaugude ja nina korrigeerimine, näonaha ning huulte hooldus,” ütles ta. Kasvavaks trendiks meeste puhul pidas ta erinevate kehaosade kasvatamist, nagu rind ja sääred.

“Ameeriklaste trend plastilise kirurgia vallas on kohut käia kirurgide ja kliinikutega. Patsiendid kurdavad aina enam operatsioonide vigastuste üle ning leiavad, et lõikused on tihtilugu ebaõnnestunud,” ütles Barratt.

Ameerika esteetilise ja plastilise kirurgia ühingu avalike suhete juhi Adeena Colberti sõnul on naised oma rindu lasknud opereerida aastakümneid. Mis aga toimub, on see, et operatsioonid teevad läbi evolutsiooni. Plastilises kirurgias on mitmeid trende, kuid trendi arenemine võtab 5-10 aastat. Inimesed lasevad samu protseduure teha, kuid väheneb operatsiooni aeg ning operatsioniarmide arv. Lisaks on lõikused valutumad.

“Meeste operatsioone trendiks lugeda ei saa, kuigi näiteks peenise suurendamine on lõikus, millest inimestel meeldib rääkida, kuna see on huvitav. Tegelikult ei kogu meie selle operatsiooni kohta isegi andmeid, sest selle osatähtsus on ebaoluline,” sõnas Colbert.

Statistika näitab, et 2002. aastal tehti Ameerikas 88 protsenti protseduuridest naistele ning 12 protsenti meestele. Mehed soovivad igasuguseid operatsioone, näiteks rasvaimu, nina- või silmalau lõikust, Botaxi süste ja juuste istutamist. Nii naiste kui ka meeste puhul oli eelmisel aastal kõige populaarsem protseduur rasvaimu ehk rasva eemaldamine.

Kui vaadata opereerituid ea järgi, siis teismelisi palju operatsioonilaual ei käi. Elu jooksul tehaks läbi erinevaid protseduure. Vanuses 18–30 lõigatakse näiteks nina või rindu, hiljem silmalauge või pingutatakse näonahka. Ja nii toimitakse kõikjal USA-s, rääkis Colbert.