Jahi pikkus on 85,6 meetrit. Aluse kere on tehtud terasest, tekiehitised aga alumiiniumist. Jahi väliskuju töötas välja Vene disainer Igor Lobanov, interjööri aga Itaalia eliitdisainer Alberto Pinto. Jahil on bassein, mille saab katta ja muuta helikopteri maandumisplatsiks. Ülatekil on mullivann, mis on ümbritsetud pehmete valgete diivanitega. Sisemuses on spaaruum ja lift. Maailma saja suurima jahi edetabelis on St. Princess Olga 72. kohal, kirjutab Novaja Gazeta.

Setšin läks oma esimesest naisest lahku mõni aasta tagasi. Selle aasta juunis avaldas Life.ru video ühest kinnisest peost Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi ajal, mille võõrustaja oli Setšin. Rosnefti juhi saatjaks oli kaunis heledate juustega neiu. Novaja Gazeta leidis selle neiu profiilid Facebookis ja Instagramis. Tegemist on Olga Rožkovaga, kes töötas Rosneftile lähedaste allikate sõnul varem Venemaa valitsusaparaadis, kui Setšin oli asepeaminister. Novaja Gazetal õnnestus saada ka dokumentaalne kinnitus selle kohta, et Rožkova muutis 2011. aastal nime Setšinaks.

Setšina töötab riiklikus Gazprombankis. Allikas ütles Novaja Gazetale, et tema aastapalk võib olla umbes 35 miljonit rubla (470 000 eurot). Fotode järgi sotsiaalmeedias veedab Setšina suure osa ajast välismaal. Instagramis on palju fotosid jahilt, mis asub Sardiinia ja Korsika peente kuurortide rannikul.

Võrreldes Setšina fotosid sotsiaalmeedias St. Princess Olga fotode ja jahi teekonnaga, võib Novaja Gazeta teatel oletada, et Rosnefti juhi abikaasa on puhanud just sellel alusel.


Novaja Gazeta küsis mitmetelt maailma luksusjahtide ekspertidelt ja kõik nad ütlesid, et St. Princess Olga täpset hinda ei tea keegi peale tootja ja tellija. Megajahtide hinnad sõltuvad interjööridetailidest ja paljudest teistest faktoritest. Kõik arvasid aga, et St. Princess Olga maksab vähemalt sada miljonit dollarit. Sama klassi, väljalaskeaasta ja sarnaste omadustega jahte müüakse 150-180 miljoni dollari eest.

BBC teatas eelmisel aastal Rosnefti direktorite nõukogule viidates, et Setšini palk koos boonustega võib olla 12 miljonit dollarit aastas.

Novaja Gazeta hinnangul ei saaks Setšin palga eest omale sellist jahti lubada. Teoreetiliselt võis ta selle naisele rentida, kuid isegi see annaks löögi perekonna eelarvele. Selliste jahtide nädalane rent algab miljonist dollarist. Fotode järgi on aga Setšina veetnud jahil kolm viimast aastat vägagi palju aega.

Novaja Gazeta küsimuse peale vastati Rosnefti pressiteenistusest: „Kompanii ei pea võimalikuks vastata küsimustele, mis puudutavad töötajate isiklikku elu ja omandit väljaspool seadusandluses ette nähtud raame ning ei saa endale lubada vastuvõetamatute pretsedentide loomist. Sealjuures võib teie ebaseaduslik kontrollimata ja ebausaldusväärse informatsiooni kogumine ja kasutamine tuua kaasa seaduses ette nähtud vastutuse. Meil on kahju, et teie päringute sisu viimase kuu jooksul langeb ilmselgelt Rosnefti ja selle juhi vastase tellitud kampaania konteksti.“