Käesoleva aasta esimese üheteistkümne kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 469 miljoni krooni ulatuses ehk 11% võrra rohkem kui möödunud aasta samal perioodil, teatas kindlustusselts.

Enim maksis selts novembris hüvitisi kaskokindlustuses 1144 juhtumi puhul summas 22 miljonit krooni ja liikluskindlustuses 818 juhtumi puhul 19,8 miljonit krooni. Võrreldes 2006. aasta novembriga on kaskokindlustuse hüvitiste kogusumma suurenenud 42% ja hüvitatud juhtumite arv poole võrra. Liikluskindlustuse hüvitiste summa on kasvanud 2006. aasta oktoobriga võrreldes ligi 33 %.

Varakahjusid hüvitas ERGO novembris 120 juhtumi korral 3,5 miljoni krooni ulatuses. Reisikindlustuses kuulus hüvitamisele 45 juhtumit summas 316 000 krooni.

Novembris teatati ERGOle 2129 uuest kahjujuhtumist, millest enamiku moodustasid kasko- ja liikluskindlustusjuhtumid. Eraisikutelt ja ettevõtetelt laekus 97 varakahjuteatet, peamiseks põhjuseks veeavarii.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus novembris 79 miljonit krooni ehk 12,8% rohkem kui aasta varem. Aasta algusest on ERGO kindlustusmakseid kogunud 859 miljonit krooni, mis on 13,8% rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga.

„Üheteistkümne kuu baasil võib öelda, et sellel aastal alanud kindlustusturu ümberjaotumine pole suutnud ERGO turuosa oluliselt mõjutada. Stabiilne kasv jätkub ning me saavutame oma eesmärgi säilitada 25% turuosa,“ lausus juhatuse liige Sergei Vahnitski.

ERGO Kindlustus AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes omab Eesti kindlustusseltside seas kõige laiemat müügivõrku ning pakub terviklikku vara kindlustamise valikut nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis üle 100 000 kliendi, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 33 miljonit klienti 25 riigis.