NRG soovis Londonis ootamatuid lisatäpsustusi esitanud Eesti poolega kõnelusi jätkata vaid valitsuse esindaja Raivo Vare, majandusminister Mihkel Pärnoja ja advokaat Sven Papi osavõtul.

Kohtumine Londonis oli planeeritud esmaspäeva õhtul kella 17-ks. Eesti Energia esindajaid NRG Energy Londonisse kutsuda ei soovinud.

Raadiojaama teatel sekkus asjasse puhkusel viibiv peaminister Mart Laar, kes nõudis, et ilma Eesti Energia esindajateta kõnelusi läbi viia ei tohi.

Majandusministeerium keeldus toimuvat Raadio KUKU-le kommenteerimast.

Pärnoja kohtus esmaspäeval NRG Energy presidendi Dave Petersoni ning asepresident Ron Williga ja arutas eelmisel nädalal takerdunud AS-i Narva Elektrijaamad aktsiate müügi küsimusi.

NRG Eesti esinduse direktor Hillar Lauri selgitas ootamatut kohtumist NRG juhtkonna sooviga tutvuda hetkeolukorraga ning kinnitada majandusministrile veelkord kindlat tahet investeerida Eestisse.

Elektrijaamade erastamise põhitingimuste täpsustamisel tekkis neljapäeval ootamatu takistus, kuna NRG ei nõustunud kõikide Eesti poole täpsustustega valitsuse fikseeritud põhitingimustes.

Eesti pool esitas neljapäeval NRG Energyle lepingu põhitingimuste täpsustused, mis puudutavad elektrijaamadesse tehtavate investeeringute tulumäära ja sellega seotud elektri hinnataset, turu arengut, otsustust teise energiaploki renoveerimise aja suhtes ja elektrijaamade jääkväärtust tehingu lõppedes.