“Praegu on NRG-tehingu tingimused Eestile nii halvad, et iga muutus saab ainult paremuse poole minna,” tõdeb Lippmaa intervjuus Postimehele. “Tegu on lausa Eesti Põlevkivi ja Narva Elektrijaamade ärakinkimisega. Erastada tuleb vastavalt turuväärtusele, mille tingimused selguvadki konkurentsis.”

Praegu on lepingutes fikseeritud hind, mida makstakse nagunii, selgitas Lippmaa. “Sisuliselt kingime ära ja tõstame ka hinda,” tähendas ta.

Lippmaa hinnangul sobiks erastaja Väino Sarnet hästi California kuberneriks: too tahtis ka elektrijaamad kinni panna ja teistest osariikidest odavat elektrit osta. “Ta (Sarnet — toim) unustas, et teised pole lollid ja müüvad turuhinnaga,” lisas Lippmaa.

Calicornia jõudis sinnamaale, et pidi maksma miti korda kõrgemat hinda kui varem. Lippmaa ennustab, et Eestiga võib minna samamoodi.

Lippmaa hinnangul on akadeemikutel selles asjas rohkem teadmisi kui neil, kes seni selle asjaga tegelenud. “Praegu on teadlased esinenud samuti väga raskesti tagasilükatava seisukohaga, et kogu erastamisprotseduuri tuleb teha avalikult ja majanduslikult kasulikult, rääkis ta. “Meie pöördumist tagasi lükata on väga raske ja seetõttu ma arvan, et teadlased võidavad.”