NT-Exchange.com’i juhatuse esimees Lembit Loo ütles BNS-ile, et kuigi alguses keskendub mullu oma tegevuse käivitanud juhtimisinfosüsteeme pakkuv NT-Exchange.com kohalikule turule, võib firma laieneda ka Venemaale ja teistesse Balti riikidesse.

Loo sõnul tingib laienemise eelkõige asjaolu, et Eesti turg on küllaltki väike ning kuigi pakutav teenustepakett on laiaulatuslik, on potentsiaalsete klientide arv mõnevõrra piiratud.

Seetõttu kavatseb firma arenemise eesmärgil lähiriikidesse laieneda, märkis ta.

Endel Siffi sõnul on juba praegu olemas üllatavalt suur huvi ettevõtte poolt pakutavate mitmesuguste teenuste vastu sealse ärikeskkonna iseärasusest tulenevalt Venemaalt.

Ühe põhjusena, miks Vene firmad on NT-Exchange.com pakutavatest võimalustest huvitatud, nimetas Loo sealsete firmade soovi kaitsta end Venemaa maksuameti tegevuse eest.

Venemaa firmad saavad näiteks NT-Exchange.com’ilt raamatupidamisteenust ostes hoida oma vastavat aruandlust välismaal paiknevas serveris ning seega on maksuametil raskendatud dokumentide võetuse teostamine.

Eelmisel aastal asutatud NT-Exchange.com on Loo sõnul esialgu veel kahjumis, kuna tulenevalt ettevõtte tegevuse eripärast on käivitamisfaas nõudnud märkimisväärseid investeeringuid.

Kuigi konkreetseid majandustegevust käsitlevaid arve ei soovinud Loo avaldada, sisaldavad kassavood tema kinnitusel lisaks väljaminekutele ka sissetulekuid ning NT-Exchange.com’il on juba olemasolevaid teenuseid kasutavaid kliente.

Praegu pakub Oracle Partner Programi liige NT-Exchange.com mitmesugust internetipõhisel tehnoloogial põhinevat äriinformatsiooni haldamise teenust. Kolmapäeval tõi firma turule kinnisvara juhtimise lahenduse Oracle Property Manager.

Uue toote edule võib Loo sõnul tõenäoliselt esmase hinnangu anda kevadel, mil on lõppenud esimestele klientidele pakutav kahekuuline tasuta prooviperiood ning selguvad teenuse ostjad.

NT-Exchange.com’is töötab hetkel ligikaudu 15 inimest, kuid Sifi ja Loo hinnangul töötajate arv tulevikus kindlasti suureneb.