Samuti kavatseb Obama seada ülempiiri CO2 kogusele, mida autod võivad väljastada, kirjutas Bloomberg. Sääraste piirangute kehtestamisega järgiks riik California osariigi eeskuju, kus vabariiklasest kuberner Arnold Schwarzenegger on säästlikumate ja keskkonnasäästlikumate autode eest juba mitu aastat võidelnud.

"See tähendab uut algust," kommenteeris oma avalduses USA autotootjate liidu president David McCurdy. "Presidendil on läinud korda tuua ühe laua taha kolm järelevalveasutust, 15 osariiki, tosin autotootjat ja rida keskkonnakaitseühendusi." McCurdy juhitav Alliance of Automobile Manufacturers ühendab 11 USA autotootjad, kelle hulka kuuluvad nii USA oma suur, kuid üha kahanev kolmik – Ford, General Motors ja Chrysler – kui ka Jaapani päritolu üleilmse autotootja Toyota USAs tegutsev tütarettevõte.

Obama kavaga on nõustunud General Motorsi uus juht Fritz Henderson (kes astus loetud nädalad tagasi Obama vallandatud Rick Wagoneri asemele), lõpetades nii pika vägikaikaveo Schwarzeneggeriga. California võttis piiranguid sätestava seaduse vastu juba aastal 2004.