Nädala lõpus kohtuvad Brisbane'is teiste seas Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel ja David Cameron. Ühesõnaga, koos on absoluutne poliitiline koorekiht.

Kes aga ööbib kõige kallimas hotellitoas?

Võitja on Barack Obama, kes peatud Marriott Hotelis ja öö seal maksab 1748 eurot. Tema toaks on viimasel korrusel asuv 131-ruutmeetrine presidendi sviit. Sealt avaneb talle panoraamvaade Brisbane'i jõele.

Hotellitoa hinna poolest on teisel kohal Hiina president Xi Jinping, kelle öö maksab 1180 eurot. Ta ööbib Stanford Plazas. Tal on enam ruumi, kui Obamal. Tegemist on lausa 250-ruutmeetrilise sviidiga.

Treasury Hotelis peatub briti peaminister David Cameron, kelle öö seal maksab 880 eurot.

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni esindab tippkohtumisel Birma president Thein Sein. Ta peatub Gambarose hotellis, kus öö maksab 830 eurot.

Vladimir Putini Hiltoni hotelli tuba maksab aga kõigest 453 eurot ühe öö eest, mis on peaaegu 4 korda vähem Obamast.

Saudi Araabia kuningas Abdullah aga maksab oma toa eest 345 eurot. Hotelliks on Sanctuary Cove.

Võib-olla teadis võõrustajariigi Austraalia peaminister ette, kui palju teiste riigijuhtide toad maksavad. Nimelt valis tema ühe odavama, vaid 217 eurot öö eest võtva koha. Hotelli nimi on Rydges.

Saksamaa kantsler Angela Merkel peatub samuti tagasihoidlikumas, Four Point'si hotellis. India peaminister Narendra Modi ja Prantsusmaa president Francois Hollande ööbivad aga mõlemad Sofitelis.

Kõige odavam hotellituba on aga Jaapani peaministril Shinzo Abel. Tema Novoteli tuba maksab 140 eurot öö.

Mis on G20?

G-20 majandused moodustavad 90% maailma SKT-st ja 80% maailma kaubandusest. G-20 elanikud moodustavad 2/3 maailma rahvastikust.

Sinna kuuluvad:

Argentina, Austraalia, Brasiilia, Euroopa Liit, Hiina, India, Indoneesia, Itaalia, Jaapan, Kanada, Lõuna-Aafrika Vabariik, Lõuna-Korea, Mehhiko, Prantsusmaa, Saksamaa, Saudi Araabia, Türgi, Suurbritannia, USA ja Venemaa. Euroopa Liitu esindavad seejuures eesistujariik ning Euroopa Keskpanga president.