Ober-Hausi töötajad polnud ainsad, kes Soome murekirju saatsid. Ka Nordea Eesti filiaali töötajad saatsid emapanka kirju, milles juhiti tähelepanu Ober-Hausiga seotud probleemidele. Nordea Eesti filiaal on Ober-Hausi klient, lisaks omab Nordea Soome emapank osalust Ober-Hausi emafirmas, kirjutas Äripäev.

Väidetavalt Ober-Hausi praeguse tegevjuhi Tarmo Kase juhtimisotsuste tõttu on firmast Eestis lühikese ajaga lahkunud üle paarikümne töötaja ning isegi Ober-Hausiga samasse gruppi kuuluv Nordea Eesti filiaal on püüdnud emapanga poolt pealesurutud koostöölepingust Ober-Hausiga vabaneda.

Nordea kasutab Ober-Hausi teenuseid oma kinnisvarafirmasse Promano Est OÜ probleemsetelt laenuklientidelt vara soetamiseks ja selle haldamiseks. Põhjused, miks Nordea on olnud koostööga rahulematu, peituvad Ober-Hausi töötajate pidevas vahetumises, alamotiveerituses, kinnisvara hindamise vigades, ebakvaliteetses maaklerteenuses ja kommunikatsiooniprobleemides – nii ilmneb kirjavahetusest Nordea ja Ober-Hausi emafirma vahel.