Firma, mida juhivad ettevõtjad Alex Heynes ja Eesti ettevõtja Paul Oberschneider, kavatseb kasutada saadud toetust 11 uue kaupluse-müügileti loomiseks Londoni City ja West Endi piirkondades tõstes sellega müügipunktide arvu praeguselt üheteistkümnelt järgmisel aastal rohkem kui 20-le. Laienemisega kaasneb ligikaudu 12 – 15 uut töökohta müügipunkti kohta.

Firma Vital Ingredient asutas Alex Heynes 2001. aastal tervisliku alternatiivina tavapärasele leival põhinevale kiirtoidule. Kliendid saavad oma eineid ise pakutavatest värsketest koostisosadest kokku panna ning toit valmistatakse kaupluses vastavalt tellimusele, kooskõlas ettevõtte “Eat Your Way” kontseptsiooniga. Toitlustuskett on keskendunud kiirele teenindusele ning madala kalorsusega ja tervislikele komponentidele pealinna kiiretes piirkondades, kus lõuna- ja hommikusöögiäri on väga vilgas.

Idee sai kiiresti jalad alla ning järgneva kümne aasta jooksul avas Alex veel neli müügipunkti. 2011. aastal liitus Alexiga finantsist ja kinnisvaraettevõtja Paul Oberschneider, kes aitas ettevõtet rahastada, infrastruktuuri luua ning äriplaani laiendada, lisades 2012. aasta lõpuks veel neli kauplust ja käesoleva aasta jaanuaris veel kaks. Viimane summa hõlmab nii tavalaenu kui ka 1,25 miljoni naela suurust kasvukapitalilaenu Santanderi läbimurdeprogrammist.

Kasvukapitali investeering tagab madala intressimääraga vaherahastuse, mis aitab täita tühikut ingel- ja kapitaliinvesteeringute vahel ning toimida seni puudunud investeerimislaenuna Suurbritannia firmade jaoks, kelle käive jääb alla 10 miljoni naela.