Kui veel mõned kuud tagasi oleks näiteks Suurbritannia e-poest Blackstar ostetud DVD-filmi eest pidanud maksma 450-500 krooni, siis praegu on tänu naela kursi alanemisele filmide hinnad alla 400 krooni, kirjutab Postimees.

Blackstari-taolised suured internetipoed teevad tihtipeale ka eripakkumisi, millega on võimalik Eestis üle 400 krooni maksvaid DVD-filme saada paarisaja krooni eest. Näiteks augusti lõpus välja tuleva “Sõrmuste isanda” teise osa DVD võib sealt poest praegu tellida 380 krooni eest koos saatekuluga. “Sõrmuste isanda” esimene osa maksab 220 krooni.

Samasugune hinnalangus on tabanud ka teist eestlaste lemmikut, veebipoodi Amazon, mis kaupleb USA dollarites. Dollari kurss on praegu 13,3 krooni, mis teeb varasemast tunduvalt odavamaks nii kaubad kui saatekulud.

Kui näiteks Amazonist ühe raamatu tellimisel oli ennist saatekulu 160 krooni ringis, siis nüüd on see alla 120 krooni. Kolme raamatuga paki saatekuluks tuleb endise umbes 300 krooni asemel umbes 240 krooni.

Arvutikoolitaja Henn Sarv on internetist tihedalt kaupa tellinud juba aastaid ning ta pole ühelgi korral lubatud saadetisest ilma jäänud või petta saanud. Vastupidi, Sarve kogemus näiteks Amazoniga on nii hea, et ta on peaaegu loobunud Eestis plaadipoodides käimast.

“Teeninduse kvaliteet, kauba valik, suhtlemisviis,” loetles ta põhjuseid, miks veebikaubamaja mugavam on. “Amazoni kaubavalik on peaaegu ideaalne. Pealegi, plaadipoes ei paku mulle keegi istet ja kohvi.”

Internetist tellides tuleb aga hoolega jälgida ka paki maksumust, sest üle 1000-kroonistele ostudele lisab Eesti toll käibemaksu 18 protsenti. Seetõttu on mõttekas jätta oma tellimused ühe paki kohta alla 1000 krooni.