Kui praeguse prognoosi kohaselt peaks sisemajanduse kogutoodang kasvama tänavu 0,7%, siis uue väljatöötatava versiooni kohaselt hoopis kahaneb 0,8%. Rubla aastakeskmine kurss dollari suhtes on 68,2 rubla, nafta hind 40 dollarit barreli eest inflatsiooniootus 8,5% ning kapitali väljavool riigist 50 miljardit dollarit.

Ajalehe Vedomosti allikas kinnitab, et selle uue prognoosi numbrid saavad tõenäoliselt eelarveparanduste aluseks. „Peaministril on kahe järgmise nädala jooksul planeeritud rida kohtumisi sotsiaalmajandus- ja eelarvepoliitika ekspertidega,“ tõdes peaministri pressiesindaja.
Rahandusministeeriumi kinnitusel tuleb uus prognoos välja jaanuaris.

Rahandusminister Anton Siluanovi sõnul saab selle aasta eelarve aluseks tõenäoliselt 40 dollari tasemel naftabarreli hind, kuid ta hoiatas, et tuleb valmistuda 30 dollari tasemel hinnaks. Aserahandusminister Maksim Oreškin kinnitas, et kui aasta keskmine nafta hind on 40 dollari tasemel, on sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvunumber nullilähedane. Praegu on eelarves arvestatud 50 dollari tasemel naftahinnaga.

Majandusministeeriumi uute rehkenduste kohaselt jäävad venemaalased üha vaesemaks. Reaalpalk ei kahane mitte 0,2%, vaid 3,5%, elanike sissetulekud aga 4% varem arvatud 0,7% asemel. Töötuse määr kasvab varem prognoositud 5,8% asemel 6,3 protsendini.

Kui varem loodeti tööstustoodangu 0,6-protsendilist kasvu, siis uues väljavaates tõdetakse, et see hoopis langeb 0,4%.

Investeeringute kriis kestab aga juba neljandat aastat, kuid nagu kinnitab Natalja Akindinova arengukeskusest VŠE, on kõige hullem, et ees ootab järjekordne elanikkonna elatustaseme languse aasta. Ainus, mis tema sõnul võiks majanduse langusest välja tuua on sisetarbimine, kuid uute arvutuste kohaselt see loodetud kasvu asemel hoopis kahaneb 2,5%.

Endine rahandusminister Aleksei Kudrin tõdes, et 5-7 aasta optimistlik plaan näeb nafta hinda 40-60 dollari tasemel. „Kui oleme valmis 20-30 dollari tasemel hinnaks, siis kõik ülejäänu on ainult boonuseks,“ kinnitas ta Vedomostile.