Ühe lugeja arve näitel tõusis päevase elektri hind uuest aastast 38,78 protsenti 5,26 sendile kWh eest ning öise elektri hind 83,64 protsenti 4,04 sendile kWh eest.

"Seni arvasin, et ööelektri tarbimine aitab energiat kokku hoida ja vältida suuri hüppeid energia liigutamisel ja tootmisel, aga kui niisugune tegevus majanduslikult ennast ei õigusta, siis on ju lihtsam kasutada energiat ainult päevasel ajal ning öösiti mitte pesu pesta, boileris vett soojendada ja elektriradiaatoriga kütta," tõdes ta.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik ütles Delfile, et avatud turul ei ole hinnaerinevus päeva- ja öötariifi puhul tõepoolest enam niivõrd märgatav kui suletud turul.

"Ent see on siiski olemas ning kahetariifse arvestiga kliendil, kes vähemalt poole oma elektrist tarbib öösel, on igal juhul kasulikum valida kahetariifne pakett," lausus ta.

"Kui kliendi tarbimine on aga öösel väga väike, siis võib olla mõistlikum valida ühetariifne pakett. Avatud turul mõjutab elektrienergia hindu enam börsihind. Kui vaatame keskmiseid päeva ja öö börsihindu, siis on ööelekter börsil ligi 30 protsenti soodsam."

Sõltuvalt kliendigrupist on Eesti Energia pakettides päeva- ja ööhinna erinevus 30-40 protsenti.