Kava vastu on nii naabruses elavad inimesed kui ka linnaplaneerijad, kirjutab Postimees.

Kinnisvaraarendaja Aldera Investi tellitud ja K-Projekti tehtud planeeringu eskiisi järgi kerkiks 24-korruseline tornelamu Õismäe elurajooni Sinilille peatuse juurde. Uue kõrghoone külje alla tuleks veel kaks üheksakorruselist maja, mis tähendaks ühtekokku 180 uut korterit. Samuti rajataks planeeringualale mitmeid uusi ärimaju.

Samas piirkonnas asuvate 16korruseliste majade ligi paarsada elanikku saatsid linnajuhtidele arendaja plaani vastu protestikirja.

Linn ei kavatse praegu planeeringu eskiisile heakskiitu anda, kinnitas Tallinna linnaplaneerimise ameti juhtivspetsialist Ivo Rebane. Ta märkis, et Õismäe kõrgeimad majad on 16-korruselised ning kavandatav 24-korruseline maja pole sealsesse elurajooni sobiv.

Rebase sõnul on ala detailplaneering aga algatatud juba 2001. aastal ning selle omanikud on ka varem käinud erinevatele kõrghoonetele kooskõlastust küsimas.

K-Projekti projektijuht Tarmo Siimsaare ütles, et kuigi eskiis on linnalt märkustega tagasi saadud, pole esialgu plaanis 24-korruselisest tornist loobuda. “Arutelud alles käivad, suuliselt oleme linnaplaneerijatelt ideele ka tuge saanud,” lausus mees.

Plaanimisel 24-korruseline tornelamu oleks Tallinna kõrgeim kortermaja. Praegu on kõrgeim südalinnas Maakri tänaval asuv 20korruseline Maakri Maja, mis on pisut üle 70 meetri kõrgune.

Samas on lähiaastatel Stockmanni kaubamaja juurde kerkimas kahe torniga hiigelkompleks, mille üks torn oleks 31-korruseline, ja 117 meetri kõrguseni ulatuv kortermaja.