Kes Eestimaa supermarketites ringi vaadates sobiva kauba leidmisega hätta jäävad, need võivad kiigata internetti: auga ärateenitult maailma suurimaks kaubamajaks nimetatud internetis leiduv sigri-migri võtab silme eest kirjuks ka kõige vilunuma ökopoodleja.

Kes just looduslikke seepe sõpradele kingipakki sokutada ei soovi, võivad kiigata inglise päritolu, keskkonnafännidele mõeldud veebipoodi www.ecotopia.co.uk. 9,99 Inglismaa naela (u 220 krooni) eest saab tellida elevandisõnniku kasutamise käsiraamatu, milles räägitakse, kuidas väljaheidet võimalikult efektiivselt ära kasutada. Teisisõnu räägib raamat sellest, kuidas saaks Sri Lanka elevandi väljaheitest (180–200 kg päevas!) võimalikult suurt kasu lõigata. Kui praeguseni polnud väidetavalt keegi veel selle looma sõnniku kasulikkust inimkonna ja keskkonna jaoks avastanud, siis nüüd on eri katsed tõestanud, et elevandisõnnikust saab toota paberit, millest võib omakorda valmistada märkmikke, postkaarte ja karpe.

Paber koosneb seega 75% sõnnikust ning 25% töödeldud vanapaberist. Väidetavalt loodetakse, et avastus on tõeliselt revolutsiooniline, kuna siiani vähe väärtustatud elevandisõnniku saab nüüd asendamatuks “loodusvaraks” muuta. Lisaks elevandisõnniku kasutamise käsiraamatule müüb sama netipood veel autokummist valmistatud pinaleid, samast materjalist ümbrisega märkmikke ning arvuti hiirematte.

Alternatiivsete energiaallikatega tehnovidinatele spetsialiseerunud keskkonnateemaline netipood Carbonneutral.com pakub eksklusiivset võimalust soetada päikeseenergial töötav laualamp (u 450 krooni) või siis veepiiskadel toimiv kell (u 350 krooni). Kes tahab vihmase ilmaga õues arvutamist proovida, võib soetada veetilkade abil töötava kalkulaatori (u 345 krooni).

Looduslik supelkostüüm

Internetipoed ei jäta hätta ka looduslikest materjalidest valmistatud riiete huvilisi. Netikaubamajast Naturalcollection.com on võimalik leida ka tavapärasemaid loodustooteid. Loodussõbraliku supluskostüümi, mis on valmistatud 95% orgaanilisest puuvillasest materjalist, müüakse umbkaudu 230 krooni eest. Samalt lehelt saab soetada endale ka u 3000-kroonise energiat andva lambi, mida soovitatakse kasutada talvisel väsimusperioodil keskeltläbi 90 minutit päevas. Manuaali järgi sobib lampi põletada ka igapäevategemiste juures, s.t ilma liigse ajakuluta, kuna lambi mõju tajumiseks ei pea ilmtingimata silmad kinni diivanil pikutama.