Oktoobris müüdi Eestis 450 uut sõiduautot, teatab Autode Müügi- ja Teenidusettevõtete Liit (AMTELi). Septembris müüdi Eestis 704, augustis 542 ja juulis 643 sõiduautot. Oktoobrikuu seisuga on AMTEL-i andmetele müüdud Eestis sellel aastal 7404 sõiduautot.

Kõige enam müüdi AMTEL-i järgi oktoobris Toyotasid (63 tükki), järgnesid Škoda (59) ja Honda (53). Kallitest autodest müüdi Mercedeseid 7 tükki, Lexuseid 6 ja BMW-sid 5 tükki.

Nende numbrite juures on üks suur aga. Nimelt ei osale alates oktoobrist AMTEL-i küsitluses Eestis tegutsevad Renault ja Dacia edasimüüjad. Kuid näiteks Autoregistrikeskuse järgi registreeriti oktoobris kõige enam just Renault autosid – 216 tükki.

Renault edasimüüjate eemaletõmbumise AMTEL-i uuringutest tingisid konkureerivate automüüjate kaebused. Põhjus on see, millega Eesti automüük on tegelikult aastaid vaevelnud – kui palju ikkagi Eesti registrisse tulnud autodest Eestisse müüakse. Konkurentide arvates, tõenäoliselt õigustatult, ei müü Renault enamusi statistikas kajastatud autosid mitte Eestisse, vaid tegu on suuresti Renault re-ekspordiga.