2001. aasta mais sõlmisid AS OG Elektra Tootmine ja Tapal asunud, kaitseministeeriumi haldusalasse kuuluv Suurtükiväegrupp neljaks aastaks hanke raamlepingud erinevate toiduainete tarnimiseks kuni 2005. aasta aprillini. Kui 2004 aastal liideti Suurtükiväegrupp Tapa Väljaõppekeskusega, öeldi kokkulepitud tähtajast poolteist aastat varem üles Grossiga sõlmitud hankelepingud.

Grossi sõnul põhjendati seda asjaoluga, et seoses liitumisega oli vaja korraldada uus üleriigiline konkurss ja leida uus tarnija. “Riik oleks pidanud hankelepingute ülesütlemise eest vastutama, aga näib, et lepingud üldse ei kehti, milleks neid siis üldse vaja,” ütles Gross. Ta arvestas kokku kahju, mis tulenes kohustustest hankijate ees ja saamatajäänud viieprotsendilisest kasumist ning sai kahjusummaks kokku 634 778 krooni. Seda raha hakkas ta kohtu kaudu riigilt välja nõudma.

Eelmise aasta juulis otsustas Viru maakohus, et Gross ei saa seda kahjusummat, samale seisukohale jõudis ka ringkonnakohus. Grossi ütlust mööda peab ta advokaadiga nõu ja tõenäoliselt kaebab ta ringkonnakohtu otsuse peale edasi riigikohtusse. “Firma jaoks on ka 600 000 krooni suur raha, sest praegu pole enam aeg, kus ratsa rikkaks saadakse. Asi on ka põhimõttes, sest riik peaks lepingutest kinni pidama,” selgitas ta.