Gross räägib, et parimal juhul võib Narvasse tulla 10 Grossi toidupoodi. Seda plaani ei sega ka Lidli saabumine Eestisse.

Astri Grupilt ostetud Tempo kaubamajas on suurimateks rentnikeks Sotka, Asko ja Diivaniparadiis. Gross tahab kaubamaja esimesele korrusele teha Grossi toidupoe, majas säilib ka kauplemine mööbliga.

Grossi esimene toidupood Narvas avas uksed alles kaks kuud tagasi Pähklimäe tänaval kohas, kus enne asus väike turg. Narva esimese Grossi poe tulemustega on ta erakordselt rahul.

"Need ületasid kõik meie ootused. Finantsnäitajad on väga head, sealjuures on see keeruline koht, sest paarisaja meetri kaugusel ühes suunas asub Prisma, teisel pool sama kaugel Maxima," lausus Gross.

See Maxima ei jää aga kauaks Grossi konkurendiks. Gross on hoone ära ostnud ja kui 2020. aasta septembris lõppeb Maxima rendileping, avatakse seal Grossi toidupood.

Gross ostis ka suure kaubanduskeskuse Megamarket Rakvere tänaval, kus asub Rimi. Rimi jääb oma kohale, sest tegutseb Grossi poe jaoks liiga väikesel pinnal. Grossil on kavas oma toidupood teha kaubanduskeskuse teise ossa, mistõttu Grossi ja Rimi poodidest saavad naabrid.

Plaanid, mida teha Narva Centrumiga, kus asub Narva ainus turg, pole veel päris kindlad. Gross on ka selle ära ostnud ja millalgi ilmub sinna arvatavasti Grossi toidupood, aga mitte lähemal ajal.

Seni on Gross plaane teinud Tallinna maanteest põhja pool, kus asuvad suured, üheksakorruselised magalarajoonid. Lõunapoolne Kreenholmi ja raudtee piirkond ei paku nii palju huvi, sest seal pole üheksakorruselisi majasid. Siiski on olemas plaan ka selles Narva osas kinnisvara ostmiseks ja poe avamiseks.

Gross ütles, et sellises linnas nagu Narva, kus on 60 000 elanikku, on normaalne 10 Grossi poodi. Peatselt saab neid viis, aga selle juurde pole kavas jääda.

Lidli saabumine Eestisse Grossi ei hirmuta. Ta arvas, et Lidl võtab siinsest turust 10 protsenti, aga ülejäänud 90 protsenti jääb teistele.